Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Weihnachtsoratorium van Bach

Noord Nederlands Orkest

Weihnachtsoratorium van Bach

  • Zaterdag 19 december 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 19 december 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

J.S. Bach: Weihnachtsoratorium delen 1, 2, 5 en 6
dirigent: Reinhard Goebel ∙ sopraan: Claron McFadden ∙ mezzosopraan: Franziska Gottwald ∙ tenor: Daniel Johanssen ∙ bas: Maarten Koningsberger
koor: NNCK

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan dit concert is er een gratis inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.

Er is geen mooiere manier om in de kerststemming te komen dan met het ‘Weihnachtsoratorium’ van Johann Sebastian Bach. U hoort de eerste twee delen waarin met trompetgeschal en paukenslagen de geboorte van Jezus wordt aangekondigd en waarin de drie wijzen uit het oosten dit nieuws van een engel vernemen. Daarna hoort u de laatste twee delen, waarin de mens wordt opgeroepen Christus te volgen en de triomf van Christus over zonde, dood en duivel wordt bejubeld. Dirigent Reinhard Goebel was barokdocent aan de orkestacademie van de Berliner Philharmoniker en ontving belangrijke onderscheidingen voor zijn studies en uitvoeringen van Bach. Kortom: dichter bij Bach zoals Bach bedoeld is, kan bijna niet.