Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Canto Ostinato - Simeon ten Holt

Noord Nederlands Orkest

Canto Ostinato - Simeon ten Holt

  • Vrijdag 22 januari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 22 januari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Ten Holt: Une musique blanche pour orchestre
Ten Holt: Canto Ostinato (vier piano’s ) met film ‘NLXL’
dirigent: David Porcelijn ∙ piano: Jeroen van Veen, Sandra van Veen, Irene Russo en Fred Oldenburg

Inleiding om 19.00 uur

Inleiding om 19.00 uur

Speciale inleiding
Waarom heeft Canto Ostinato van Simeon ten Holt een cultstatus verworven? Hoe lang duurt het stuk eigenlijk? Met hoeveel vleugels kan het uitgevoerd worden? En wat betekent dit stuk voor pianist Jeroen van Veen? Op deze, en meer vragen geeft Jeroen van Veen zelf antwoord tijdens de speciale inleiding op vrijdag 22 januari. Deze inleiding vindt om 19.00 uur plaats voorafgaand aan het concert Canto Ostinato in De Oosterpoort in Groningen. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Abonnementen NNO

Abonnementen NNO

Let op: om in aanmerking te komen voor de korting bij vrije keuze abonnement of de andere abonnementen kunt u alleen via het speciale bestelformulier bestellen.

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.

‘Canto Ostinato’ (1979) van Simeon ten Holt mag gerust het populairste eigentijdse klassieke muziekwerk van Nederlandse bodem worden genoemd. Zeker de laatste jaren heeft het stuk een ware cultstatus verworven, door de hypnotiserende werking die ervan uitgaat. Dat is mede te danken aan de spectaculaire uitvoering op vier vleugels door Jeroen van Veen en drie collegapianisten. Dit is ook de versie die u op deze avond te horen krijgen, terwijl op de achtergrond de film ‘NLXL’ wordt vertoond. Niet minder indrukwekkend is de wereldpremière waar het NNO de avond mee begint. In ‘Une musique blanche pour orchestre’ verdeelt Ten Holt het orkest in zes groepen die naast of tegenover elkaar worden opgesteld.