Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Matthaus Passion

Noord Nederlands Orkest

Matthaus Passion

  • Zaterdag 19 maart 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 19 maart 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

dirigent: Michael Hofstetter ∙ Evangelist: Markus Schäfer ∙ Christus: David Jerusalem ∙ sopraan: Jasmin Hörner alt: Terry Wey ∙ tenor: Aco Biscevic ∙ bas: Norman Patzke ∙ koor: Estonian Philharmonic Chamber Choir en Roder Jongenskoor

Inleiding om 18:30

Inleiding om 18:30

Voorafgaand aan dit concert is er een gratis inleiding om 18.30 uur. Deuren gaan om 18.15 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.

Voor misschien wel de mooiste uitvoering van de ‘Matthäus-Passion’ van dit jaar moet u bij het NNO zijn. Op de bok staat de Duitse dirigent Michael Hofstetter, een internationaal veelgevraagde barokspecialist die wordt geprezen om zijn authentieke uitvoeringspraktijk. Het Estonian Philharmonic Chamber Choir is een van de beroemdste koren ter wereld en heeft maar liefst twee Grammy Awards voor het beste koorwerk op zijn naam staan. Het NNO heeft bovendien zeer gerenommeerde Matthäus-solisten weten te contracteren. De ‘Matthäus-Passion’ is voor veel mensen – gelovige én niet-gelovige – de mooiste compositie uit de muziekgeschiedenis. Een mening waar u, ook gezien het hoge niveau van de uitvoerenden, gerust op af kunt gaan.