Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Nelson Goerner speelt Tsjaikovski

Noord Nederlands Orkest

Nelson Goerner speelt Tsjaikovski

  • Donderdag 26 mei 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 26 mei 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Tsjaikovski: Pianoconcert nr. 1
Sjostakovitsj: Symfonie nr. 10
dirigent: Han-Na Chang
piano: Nelson Goerner

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan dit concert is er een gratis inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.

Het NNO heeft een van de mooiste concerten voor het eind van het muziekseizoen bewaard. Dit programma wordt geleid door de Zuid-Koreaanse Han-Na Chang. In 2007 waagde deze internationaal gevierde celliste de sprong naar de bok. En met succes. Waar recensenten Chang als een van de grote directietalenten van haar generatie beschouwen, noemen zij de Argentijn Nelson Goerner de grootste pianovirtuoos van Zuid-Amerika. Het stuk dat hij deze avond speelt, het ‘Pianoconcert nr. 1’ van Tsjaikovski is een romantisch virtuozenstuk bij uitstek. De veelheid aan heftige emoties die Goerner en orkestmusici over u uitstorten, maakt deze liveuitvoering tot een sensationele belevenis. Zeker zo heftig is de ‘Tiende symfonie’ van Sjostakovitsj. Na de dood van Stalin in 1953 was hij eindelijk vrij om te componeren wat hij wilde.