Noord-Nederland Zingt met het NKK

Noord-Nederland Zingt met het NKK

Zingdag

Noord-Nederland Zingt met het NKK

Zingdag

  • Zaterdag 22 april 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 11:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Naast de prachtige concerten die het Nederlands Kamerkoor in De Oosterpoort verzorgt, biedt het gezelschap je ook de mogelijkheid om met hen mee te zingen. Het NKK presenteert namelijk voor het eerst in Groningen een dag voor amateurzangers en -koren.

Deze Zingdag is een unieke kans om te leren van én te zingen met de doorgewinterde experts van het allerbeste koor van Nederland. Deelnemers krijgen workshops van zangers van het gezelschap over onder andere samenzang, stemgebruik en samenklank en presenteren aan het eind van de dag een gevarieerd programma voor familie, vrienden en bekenden.

Tijdens deze eerste editie in SPOT Groningen staat de muziek van componisten die te horen zijn bij het concert Spiegel im Spiegel op 7 mei centraal. Samen met de zangers van het NKK zing je repertoire Arvö Pärt, Veljo Tormis en Thomas Tallis. Als deelnemer krijg je de muziek van tevoren toegestuurd, zodat je thuis kunt oefenen. De Zingdag is voor iedereen toegankelijk, of je nu een geoefende koorzanger bent of niet.