Time Shift: Noord Nederlands Orkest

Time Shift: Noord Nederlands Orkest

Steve Vai plays Steve Vai

Time Shift: Noord Nederlands Orkest

Steve Vai plays Steve Vai

  • Vrijdag 24 mei 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 24 mei 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Wagner: Tristan und Isolde: Prelude en Liebestod / Kang: Werk voor blokfluit en elektronica (wereldpremière) / Vai: Compositieopdracht in het kader van het Time Shift Festival (wereldpremière)

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Er is voorafgaand aan dit concert een gratis inleiding. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht, bel de kassa op 050-3680368.

Dirigent: Kasper de Roo / elektrische gitaar: Steve Vai / blokfluit: Erik Bosgraaf

Steve Vai komt terug naar Groningen! Met de maestro zelf op gitaar verzorgt het NNO de wereldpremière van zijn nieuwe werk, dat ongetwijfeld weer getuigt van zijn unieke visie op klank, kleur en ritme. Dit eerste concert van het Time Shift Festival begint met
‘Prelude en Liebestod’ uit Wagners ‘Tristan und Isolde’, een revolutionair werk waarmee Wagner de deur heeft opengezet naar de atonale muziek van de twintigste eeuw. Met Erik Bosgraaf op elektronische blokfluit brengt het NNO verder de wereldpremière van een werk van de Zuid-Koreaanse componiste Ji Youn Kang.

Wagner: Tristan und Isolde: Prelude en Liebestod Kang: Werk voor blokfluit en elektronica (wereldpremière) Vai: Compositieopdracht in het kader van het Time Shift Festival (wereldpremière) dirigent: Kasper de Roo · elektrische gitaar: Steve Vai · blokfluit: Erik Bosgraaf