Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Carmina Burana

Noord Nederlands Orkest

Carmina Burana

  • Vrijdag 2 december 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 2 december 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Strauss: Don Juan op.20 / Orff: Carmina Burana, cantate

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. De capaciteit is beperkt, reserveren voor de inleiding is verplicht en kan via de kassa: 050-368 0 368 (ma t/m za: 12.00 – 18.00 uur).

Dirigent    Han-Na Chang / Tenor    Yaroslav Abaimov / NNCK / Chorus    RJK Roder Jongenskoor
sopraan    Klara Ek / bariton    Tobias Greenhalgh

Het leven is als een rad van fortuin. Soms heb je geluk, soms zit je in de put. Geniet daarom van de geluksmomenten, ze duren vaak maar even. Dat is wat Carmina Burana ons wil zeggen.  Dit spectaculaire koorwerk spelen we ter eren van het 25 jarige bestaan van het Noord Nederlands Concert Koor (NNCK) – het eigen koor van het NNO.  Componist Carl Orff verwerkte pikante liedteksten over drinken, gokken, seks en liefde die al in de 13e eeuw zijn geschreven. Carmina Burana heeft een plek in de top 5 van meest favoriete klassieke stukken van veel mensen. Het bekendste lied O Fortuna is regelmatig te beluisteren in films, commercials en remixes van DJ’s.
Het NNCK zingt de liederen samen met het beroemde Roder Jongenskoor en drie zangsolisten van topformaat. Het feestelijke concert wordt geopend met Don Juan van Richard Strauss. Een kort, maar bruisend werk dat – hoe toepasselijk – vaak met knallende champagnekurken wordt vergeleken.