Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Kerst met de vijfde van Mahler

Noord Nederlands Orkest

Kerst met de vijfde van Mahler

  • Donderdag 15 december 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 15 december 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Rutter: Nativity carol / Rutter: The Shepherd’s pipe carol / —    Up! Good Christian Folk / Rutter: All bells in paradise
Willcocks: Once in Royal David’s city  / The seven joys of Mary / Mendelssohn: Hark the herald angel sing / Willcocks: God rest you merry Gentlemen / Mahler    Symfonie no.5 in cis kl.t.

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten kunt u meebestellen bij uw bestelling of reserveren bij de kassa 050-3680368.

Dirigent    Antony Hermus
Chorus    RJK Roder Jongenskoor
Chorus     Kampen Boys Choir

Het beroemde Roder Jongenskoor en het Boys Choir Kampen openen dit kerstconcert geheel in stijl met sfeervolle, soms eeuwenoude Engelse ‘christmas carols’. Hoofdgerecht op dit muzikale kerstmenu is de Vijfde symfonie (1904) van Gustav Mahler, een meesterwerk dat zich laat beleven als een reis door de ziel. Alle emoties die de mens maar kan hebben, komen voorbij. Dat is typerend voor Mahler. Hij trekt alle registers open en dat voelt u. De symfonie voert langs angstaanjagende afgronden, kalme oases en euforische hoogtepunten. De muziek streelt en schuurt. Geluiden uit de natuur en de volksmuziek die hij in zijn jeugd hoorde, zijn Mahlers schildermateriaal. Dat de Vijfde symfonie een van zijn meest gespeelde werken is, is voor een belangrijk deel te danken aan het aangrijpende vierde deel, het Adagietto. Mahler schreef het als liefdesbrief aan zijn aanstaande echtgenote Alma. Nadat zij het manuscript had gelezen, stuurde zij een briefje terug met de woorden: “Kom maar!” Woorden schieten inderdaad tekort bij zulke ontroerende noten.