Nikolai Lugansky

Nikolai Lugansky

Sterpianist speelt Rachmaninov

Nikolai Lugansky

Sterpianist speelt Rachmaninov

  • Zondag 12 maart 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Nikolai Lugansky is een van de allergrootste pianisten van deze tijd. Net als Grigori Sokolov, Arcadi Volodos en Jevgeni Kissini staat hij stevig in de Russische traditie staan. Op 12 maart komt hij naar De Oosterpoort. 

Een van de grote pianisten van deze tijd

In een interview met de Britse krant The Herald vertelt Nikolai Lugansky hoe hij als negentienjarige conservatoriumstudent wordt gevraagd om voor een zieke collega in te vallen. Het repertoire: Rachmaninovs Derde pianoconcert, dat hij nog nooit heeft gespeeld. Of hij het binnen een maand kan instuderen. Geloof het of niet, drie dagen later kent Lugansky het hondsmoeilijke stuk van de eerste tot laatste noot. Tegenwoordig wordt hij samen met onder anderen Grigori Sokolov, Arcadi Volodos en Jevgeni Kissin gerekend tot de allergrootste pianisten van deze tijd.

Rachmaninovs Etudes-Tableaux

Lugansky’s vertolkingen van Rachmaninov worden wereldwijd geroemd. Tijdens dit concert tackelt hij onder meer negen delen uit diens – laten we het voorzichtig uitdrukken – uitdagende Etudes-Tableaux, bloedmooie muziek boordevol emotie die het uiterste aan technische vaardigheden van een pianist vergt. Laat je meevoeren naar de uitzinnige hoogten en de donkere diepten van de laatste Russische romanticus.

“Rachmaninov just doesn’t get any better than this.”
The Guardian

Programma o.a.
Rachmaninov: 10 Préludes op.23
Rachmaninov: Variaties op een thema van Corelli op.42
Rachmaninov: 9 delen uit Etudes-Tableaux op.39

Dineren bij MUZE

In restaurant MUZE kom je in een sfeervolle ambiance in de stemming voor het concert of de voorstelling waarvoor je naar De Oosterpoort bent gekomen. We serveren hier naar keuze een drie,- of viergangen diner met klassieke gerechten op eigentijdse wijze gepresenteerd.

Bekijk menu en reserveer