Nick Lowe

Nick Lowe

VERPLAATST VAN 20-10-2013

Nick Lowe

VERPLAATST VAN 20-10-2013

  • Zaterdag 15 maart 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 15 maart 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa De Oosterpoort, Tromspingel 27 (ma t/m za: 12.00 tot 18.00 uur) & website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

English Nick Lowe

English Nick Lowe

Nick Lowe left his mark on pop music as a producer (Elvis Costello, Pretenders), had a short career as a pop star and a continuing career as a musician. In his ‘second life’ as a sensitive, but malicious singer-songwriter, Lowe doesn’t have many equals. He has an infallible feeling for that perfect melody. The Brit is at his best when he’s performing live: “Sad stories, melancholic, with just enough humor to ease the pain.” (Dagblad van het Noorden)

U betaalt per ticket € 3,10 servicekosten. Dit bedrag wordt in het bestelproces toegevoegd.

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen. De bar is tijdens het concert gesloten. 

Nick Lowe drukte zijn stempel op de popmuziek als producer (Elvis Costello, Pretenders), had een korte carrière als popster en een nog immer durende als muzikant. In zijn ‘tweede leven’ als gevoelige maar venijnige singer-songwriter kent Lowe weinig gelijken. Hij heeft een feilloos gevoel voor de perfecte melodie. Live is de Brit op zijn best: “Droevige verhalen, melancholisch, met nét dat beetje humor om de pijn te verzachten.” (Dagblad van het Noorden)

En plots is daar onverwacht nieuws. Nick Lowe, niet alleen de godfather van de punk maar ook de Frank Sinatra van de 21ste eeuw, die een kerstplaat maakt? Ja, natuurlijk. Quality Street – A Seasonal Selection For All The Family is precies even goed als je zou verwachten: fantastisch dus. Een enkel bekend liedje (Silent Night), bijzondere covers (Roger Miller’s Old Toy Trains), een speciaal voor dit project door Ron Sexsmith geschreven nummer (Hooves On The Roof) en een handvol eigen nummers. 

Lees een interview door Jan Vollaard van Muziek.nl Magazine

Jankobus Seunnenga

Deze Friese oerpunker, die in 2012 het ‘Dreents Liedtiesfestival’ won, verwierf bekendheid met de band Kobus gaat naar Appelscha en het A.D.H.D.-country- & folkduo Pigmeat. Hiermee speelde hij o.a. op Lowlands (3x), Noorderslag, Dranouter, Bospop, Paaspop en in vele landen tot in Rusland toe. In 2012 verscheen zijn soloalbum ‘Jantje huilt, Jantje lacht’ en in 2013 bracht hij een cd met op muziek gezette gedichten van Louis Couperus uit. Het Dagblad van het Noorden schreef: ‘In Seunnenga valt een Drs. P.- achtige klasse te ontwaren, gebaseerd op een droogkomische presentatie van ontroerend-absurdistische liedjes’.

“Net als je denkt dat de elder statesman der Britse singer/songwriters geen andere verrassingen meer in petto heeft dan de constant hoge kwaliteit van zijn recente albums, is daar ineens Quality Street.”

Lees de volledige albumrecensie.

★★★★★ Albumrecensie door Jan Doense van Platomania

” Een doos snoepjes van Saint Nick die tot ver na de Kerst goed zullen blijven”

Lees de volledige albumrecensie

★★★ Albumrecensie door Tjerk Lammers van Lust for Life

” Nog nooit was Kerstmis zo vroeg al zo sfeervool”

Lees de volledige albumrecensie

★★★★ Albumrecensie door Jan Doense van Mania