Newton Faulkner + support

Newton Faulkner + support

Newton Faulkner + support

  • Vrijdag 22 november 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 22 november 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Helaas heeft Newton Faulkner wegens opnameverplichtingen een deel van zijn tournee moeten annuleren. Het concert dat hij op 22 november zou geven is daardoor vervallen.

Newton Faulkner zal nog wel optreden op het Songbird Festival op 23 november in de De Doelen in Rotterdam. Hij zal daar een volledige set spelen. Andere artiesten die daar ook optreden zijn o.a. Maria Mena, Tangarine, Maaike Ouboter, Mads Langer, Valerie June, Sivu en Chris Ayer.

 Via deze link kunt u kaarten voor deze dag kopen tegen gereduceerd tarief. U betaalt dan geen €42,-, maar slechts €20,-. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij want op=op!

In 2007 maakte de wereld kennis met de Britse singer-songwriter Newton Faulkner.  Uit het niets scoorde hij een hit met ‘Dream Catch Me’, afkomstig van zijn debuutalbum ‘Hand Built By Robots’. In eigen land is Faulkner ondertussen een grote ster. Met zijn kenmerkende dreadlocks en dito akoestische popliedjes stond hij al op Glastonbury en in ons land deed hij Pinkpop aan. De nummers van Faulkner hebben vaak een vrolijke noot en een romantische inslag à la James Morrison.

Dat hij bekend staat om zijn ‘Feel good’ liedjes is opmerkelijk te noemen, aangezien hij ooit begon in een Green Day coverband en daarna in een punkband speelde. Het grote succes kwam echter pas toen hij zijn eigen weg insloeg. Faulkner heeft een karakteristieke manier van gitaar spelen, waarbij hij de klankkast eigenlijk gebruik als percussie-instrument.

Na zijn debuut verschenen er nog drie albums. In 2009 het letterlijk te nemen ‘Rebuilt By Humans’ (de titel slaat op het metalen plaatje dat in zijn hand werd gezet na een polsbreuk waardoor gitaarspelen weer mogelijk werd voor Faulkner) en in de zomer van 2012 bracht hij ‘Write It On Your Skin’ uit. Op 26 september verscheen album nummer vier, ‘Studio Zoo’. De opnames voor dit album waren via een Livestream te volgen. Wederom vrolijke, catchy liedjes met een zomeravond gevoel. En dit vrolijke gevoel neemt hij ongetwijfeld mee naar de planken van de Kleine Zaal.