New Cool Collective’s Speakeasy

New Cool Collective’s Speakeasy

New Cool Collective’s Speakeasy

  • Zondag 27 december 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 19:00: Aanvang concert
  • (Tijden onder voorbehoud)

De achtkoppige, altijd goedgeklede band New Cool Collective toerde al over de hele wereld, won vele awards en weet met hun unieke mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo iedereen aan te steken. Afgelopen jaar bracht de band het album Dansé Dansé uit en in november verschijnt het vervolg op de samenwerking met Matt Bianco getiteld: High Anxiety.

Evenement geannuleerd

Evenement geannuleerd

Het concert kan vanwege de aangescherpte coronamaatregelen op de geplande datum niet doorgaan en het is helaas niet gelukt om een vervangende datum te vinden. Kaartkopers ontvangen nader bericht over het retourbeleid.

Jazz and Beyond

Jazz and Beyond

Bekijk hier het gehele jazz-aanbod van dit seizoen.

Dit najaar gaat New Cool Collective de clubs in met een bijzonder project. In een intieme setting tovert de band De Oosterpoort om tot Speakeasy’s. Het begrip Speakeasy ontstond tijdens de drooglegging in de Verenigde Staten van 1920 tot 1933. Met het verbod op de verkoop en productie van alcohol verschenen er langzaam maar zeker geheime bars waar de mensen toch samenkwamen.

New Cool Collective speelt tijdens deze avond in een akoestische bezetting een speciaal repertoire om het gevoel van de geheime clubs en bars aan het begin van de vorige eeuw op te wekken. Zo ontsnap je voor even aan de hectiek van 2020 en waan je je in een verborgen nachtclub uit het begin van de 20ste eeuw.