Nederlandse Reisopera

Nederlandse Reisopera

Les Pecheurs de Perles / Georges Bizet

Nederlandse Reisopera

Les Pecheurs de Perles / Georges Bizet

  • Zaterdag 14 februari 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 14 februari 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

muziek: Georges Bizet ∙ libretto: Eugène Cormon en Michel Florentin Carré ∙ muzikale leiding: Benjamin Levy ∙ regie: Tim Nelson ∙ choreografie: Jitti Chompee ∙ cast: Kishani Jayachingje, Jesus Garcia, Robert Davies en Arman Isleker ∙ m.m.v. Nationaal Opera en Concert Koor en het Noord Nederlands Orkest

Inleiding om 19.15

Inleiding om 19.15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding om 19.15 uur.
Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Volkskrant **** – “Grootste kracht in zachte klanken”
Theaterkrant **** – “Reisopera blaast stof van Bizets kaskraker”
NRC *** – “Reisopera brengt volop sensuele Parelvissers”

Fris, Jeugdig en lichtvoetig
‘Les Pêcheurs de Perles’ (De Parelvissers) van Georges Bizet (1838-1875) is totaal anders dan ‘Carmen’, het meesterwerk dat hij twaalf jaar later schreef en waarmee hij onsterfelijk werd. Zo is de muziek veel frisser, jeugdiger en lichtvoetiger van toon. Een jonge cast vertolkt het verhaal van de Sri Lankaanse parelvissers Nadir en Zurga, ooit allebei verliefd op Leïla. Om onbekende reden verdween zij jaren geleden uit hun leven. Wanneer de hogepriester Nourabad een nieuwe tempeldienares introduceert, herkent Nadir in haar onmiddellijk zijn jeugdliefde. Het is de opmaat tot allerlei ontwikkelingen en een fatale afloop. In de jaren vijftig en zestig vierde Anneke van der Graaf, de Nederlandse sopraan met Indische wortels, grote triomfen als Leïla, dit keer is het de beurt aan de Sri Lankaanse Kishani Jayachingje. Gezongen in het Frans, met Nederlandse boventitels.

Lees hier een interview met regisseur Timothy Nelson en decorontwerper Wikke van Houwelingen.

Lees hier een interview met kostuumontwerpster Elena Werner en hoofd kostuum Marita Schoonheijm over de toegepaste Japanse ‘boro’ techniek voor kostuums.