Nederlands Dans Theater 2

Nederlands Dans Theater 2

Miller/Lee/Van Manen/Kylian

Nederlands Dans Theater 2

Miller/Lee/Van Manen/Kylian

  • Dinsdag 20 november 2012
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 20 november 2012
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Adembenemende, jonge dansers

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Twee krachtige balletten uit het repertoire van NDT’s maestro’s Jirí Kylián en Hans van Manen staan naast twee wereldpremières van dansmakers (Andrea Miller en Douglas Lee) in compleet andere stijlen. In ‘Sleepless’ – “adembenemend en komisch”, aldus Trouw – ruimt Jirí Kylián een belangrijke plaats in voor het decor, dat illusies en fantasieën creëert. Met het dynamische kwartet ‘Simple Things’ toont Hans van Manen zich een meester van de eenvoud. “Met Van Manens helderheid en muzikaliteit, en de ongelofelijke lichtheid en kracht van de NDT 2-dansers, is dit verhaal niet mis te verstaan”, schreef de Volkskrant.

 

“Juniordansers presenteren een stoere staalkaart aan stijlen. In ‘Sleeples’ gaan de dansers op in een surreële droomwereld met onverwachte, maar altijd vlijmscherpe beelden.”

★★★ Volkskrantdoor
Mirjam van der Linden

Over ‘Legion’: “De choreografie is inventief en suggestief (…) een aanwinst.”
Over ‘Simple Things’: “De grootste attractie van dit programma zijn de oude meesters. Hans van Manen is weergaloos in de volmaakte samenhang van muziek en dans.”

★★★★ Telegraafdoor
Eddie Vetter

“‘Sleepless’, ‘Sweet Dreams’ en ‘Sarabande’ zijn nog altijd messcherpe verkenningen van het onderbewuste (…) Simple Things is een muzikaal choreografisch genot.”

★★★★ NRC Handelsbladdoor
Francine van der Wiel

Andrea Miller: Wereldpremière, Douglas Lee: Wereldpremière, Hans van Manen: Simple Things (muziek: Haydn, Vasks e.a.), Jirí Kylián: Sleepless (muziek: Haubrich, naar Mozart)