Nederlands Blazers Ensemble

Nederlands Blazers Ensemble

The unknown Chaplin

Nederlands Blazers Ensemble

The unknown Chaplin

  • Dinsdag 26 november 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Bart Schneemann, artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble, droomde al jaren over een project met films van Charlie Chaplin, die hij ziet als de Johan Cruijff van de stomme film.

Met The Unknown Chaplin voegt hij de daad bij het woord: vier niet zo bekende, maar hilarische, kolderieke en melancholische films van het grote genie. Films van voor 1918 die het, zoals gebruikelijk in die tijd, zonder muziek moesten stellen.

Naadloze filmcomposities
Daarom vroeg het Nederlands Blazers Ensemble vier componisten een score te componeren die naadloos bij de films past: Reza Namavar, Micha Hamel, Oene van Geel en Julian Schneemann. Als contrast met de nieuw gecomponeerde soundtracks hoort u het meest verstilde werk dat Philip Glass schreef voor film: Mishima, a Life in Four Chapters. En natuurlijk is er Chaplins beroemde slotspeech uit The Great Dictator, een pleidooi voor vrijheid en democratie.

Prijs incl. pauzedrankje en garderobe.
Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

Inleiding

Inleiding

Voorafgaand aan dit concert is er een inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,75 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.