Nederlands Blazers Ensemble

Nederlands Blazers Ensemble

De 9e

Nederlands Blazers Ensemble

De 9e

  • Dinsdag 13 mei 2025
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 13 mei 2025
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Beethoven was de rebel en rockster van in zijn tijd. Artistiek onafhankelijk zocht hij de grenzen van muziek op en zette publiek en muzikanten maar al te graag op het verkeerde been. Zijn Negende Symfonie – een hoogtepunt in de (klassieke) muziekgeschiedenis – is het product van genie dat compleet out of the box dacht. Beethoven voegde een koor toe aan de muziek, super gewaagd in die tijd.

Ook het Nederlands Blazers Ensemble is niet vies van een flinke dosis eigenzinnigheid en maakte een geheel eigen blazersversie van de beroemde 9e. Met een koor met zangers uit alle werelddelen en solisten en instrumentatie van heinde en verre, klinken Beethovens dramatische en universele noten pas echt broederlijk, verbindend en als noten van ons allemaal. De muziek is zo meeslepend en uitnodigend dat het moeilijk zal zijn om niet uit volle borst mee te zingen met de beroemde Ode an die Freude. De krachtige boodschap van eenheid en broederschap zal luid klinken en nog lang resoneren na een avond vol emotie en verbinding.

Alleen vrije zitplaatsen beschikbaar
Prijs ticket is inclusief pauzedrankje

What is the ultimate symphony about peace and freedom? Of course, Beethoven’s Ninth. With the NBE’s own wind version, a choir with singers from all over the world and soloists from far and wide, Beethoven’s dramatic and universal notes finally sound truly fraternal and unifying. Hence, even the audience gets to sing along at the top of their voices with that famous Ode an die Freude.

Beethoven’s Ninth Symphony is a high point in classical music and far beyond, composed by a genius who thought completely out of the box. The premiere in Vienna on May 7, 1824 was followed by five exuberant standing ovations. Handkerchiefs and hats went up en masse and the police had to be called in to get the frenzied crowd out of the hall. Two hundred years later the audience can once again let loose when the Nederlands Blazers Ensemble performs this masterpiece.

The Mix – à la carte menu

Kom lekker eten in ons à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet van heerlijk eten, een gezellige sfeer en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer