Nederlands Dans Theater 1

Nederlands Dans Theater 1

Side A: Split into One

Nederlands Dans Theater 1

Side A: Split into One

  • Zaterdag 16 december 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 16 december 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

De kracht en schoonheid van pure beweging

‘De topgroep van Nederlands Dans Theater schittert in speelse en strenge choreografieën…Van klinisch en futuristisch (Clug) via levendig en speels (Walerski) tot melancholiek en verhalend (León & Lightfoot).’ (de Volkskrant****)

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 2,50 kunt u meebestellen bij uw bestelling of als u al kaarten heeft via deze link.

Twee zwanen voor het Nederlands Dans Theater
Tijdens de Nederlandse Dansdagen heeft het Nederlands Dans Theater twee Zwanen mogen ontvangen:

Twee zwanen voor het Nederlands Dans Theater Tijdens de Nederlandse Dansdagen heeft het Nederlands Dans Theater twee Zwanen mogen ontvangen:

De Zwaan voor meest indrukwekkende choreografie is gewonnen door Marco Goecke (associate choreographer Nederlands Dans Theater), voor ‘Midnight Raga’. De Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie werd uitgereikt aan Imre van Opstal (Nederlands Dans Theater).

 

“In ‘’Side A: Split into One’ van het Nederlands Dans Theater is het verleidelijk om meer op dansers dan op choreografie te letten. Zo knap dansen ze.” (NRC ***)

In de Stadsschouwburg Groningen krijgt u tijdens het programma Side A: Spit into One van Nederlands Dans Theater drie wereldpremières  te zien waarbij de kracht en schoonheid van pure beweging samenkomen.
Edward Clug maakt zijn eerste werk voor NDT 1 en bevestigt hiermee zijn vooraanstaande plek in de Nederlandse moderne danswereld. ‘Proof van de Roemeens-Sloveense choreograaf Clug is hypnotiserend hip in zijn strak verschuivende faseverschillen op beats van Radiohead.’ (de Volkskrant****)
De tweede première is SOON van Medhi Walerski. ‘SOON’ is meer dan een dialoog tussen dans en muziek. Het is de klank die het kwartet in beweging brengt, de danserslichamen laat golven en zo onderhuidse emoties tastbaar lijkt te maken.”(Leidsch Dagblad).
NDT1 sluit het programma af met het warme, theatrale dansstuk Sisters van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot, waarbij opnieuw het onderzoek van menselijke relaties centraal staat. “De hallucinerende werking die uitgaat van ‘Sisters’ is van meet af aan betoverend.” (Leidsch Dagblad)

Proof – Edward Clug

SOON – Medhi Walerski

Sisters – Sol León & Paul Lightfoot

‘De topgroep van Nederlands Dans Theater schittert in speelse en strenge choreografieën.’

★★★★ Volkskrant

‘Van klinisch en futuristisch (Clug) via levendig en speels (Walerski) tot melancholiek en verhalend (León & Lightfoot).’

★★★★ De Volkskrant

‘Proof van de Roemeens-Sloveense choreograaf Clug is hypnotiserend hip in zijn strak verschuivende faseverschillen op beats van Radiohead.’

★★★★ De Volkskrant

“Het eerlijke geluid van Clementine heeft overeenkomsten met de zuivere danstaal van Walerski, waardoor de gevoelige teksten extra zeggingskracht krijgen. ‘SOON’  is meer dan een dialoog tussen dans en muziek. Het is de klank die het kwartet in beweging brengt, de danserslichamen laat golven en zo onderhuidse emoties tastbaar lijkt te maken.”

Leidsch Dagblad

“Een meer dan geslaagd debuut, want ‘Proof’ – op muziek van Radiohead – is een stuk dat je meteen bij aanvang al weet te raken.”

Leidsch Dagblad

“In ‘’Side A: Split into One’ van het Nederlands Dans Theater is het verleidelijk om meer op dansers dan op choreografie te letten. Zo knap dansen ze.”

NRC

“De muziek van Radiohead versterkt de vervreemdende sfeer van de prachtige duetten en soli, die een desolaat beeld van de mens creëren.”

NRC

“Hoogtepunt is een solo van Juliette Brunner. Het contrast tussen het imperfect gemaakte lichaam en de virtuoos uitgevoerde choreografie is spectaculair. En zeer aangrijpend.”

Parool over ‘Sisters’ van Sol León & Paul Lightfoot

“De hallucinerende werking die uitgaat van ‘Sisters’ is van meet af aan betoverend.”

Leidsch Dagblad

Top-notch company dances three world premieres
In the three ‘Split into One’ world premieres the power and beauty of pure movement come together. Edward Clug created his first work for the NDT 1 and confirms his leading position in the Dutch world of modern dance. The second premiere is a Medhi Walerski ballet. Newspaper Leidsch Dagblad said about ‘GARDEN”, Walerski’s previous NDT work: “A tender magnitude lies in his gestures, that humbly come to the surface and shed a light sparkle there.” NDT concludes the programme with a brand-new work by house choreographers Sol León and Paul Lightfoot, in which they again focus on the investigation of human relationships.