Nathalie Baartman

Nathalie Baartman

Voest

Nathalie Baartman

Voest

  • Donderdag 23 maart 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 23 maart 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Maffe, wereldvreemde verhalen en zotte liedjes
In december 2015 was Nathalie Baartman een van de meest succesvolle artiesten tijdens de twaalf uur durende Cabaret Carrousel.

Nathalie woonde jaren in de Randstad maar besloot terug te gaan naar haar geboortedorp Borne in Twente. Haar voorstelling Voest is gebaseerd op die beslissing. Over wie wij zijn, en hoe we onze angsten kunnen overwinnen. Met een figuurlijk geheven ‘Voest’ (Twents voor ‘vuist’) knokt zij zich met speels gemak door het leven op zoek naar vrolijkheid en een beetje meer liefde. En dat lukt haar wonderwel met maffe, wereldvreemde verhalen en zotte liedjes.

“Een van die bijzondere, eigenzinnige cabaretiers die we moeten koesteren…boeiend en geestig. Soms schaamteloos. Ze weet als betrokken en geëngageerd cabaretier de grote thema’s van vandaag subtiel te mengen met haar persoonlijke belevenissen en gevoelens… een rasvertelster.”

★★★★ Theaterkrant

“Baartman brengt anderhalf uur geestige anekdotes en bespiegelingen die doen verlangen naar een vriendelijker Nederland. Baartman is energiek, toegankelijk, oprecht en innemend. Ze vertelt beeldend.”

★★★★ Scenes.nu

“Een mooi, sterk en verrassend geëngageerd cabaretprogramma. een positief pleidooi voor warmte, liefde, betrokkenheid en gemeenschapszin. Met mooie liedjes en een paar puike conferences.”

★★★★ Cabaret.nl

“Nathalie Baartman is een innemende verteller die haar publiek overtuigend meeneemt. Naast het delen van komische belevenissen zet Baartman ook een verhaallijn uit over Syrische asielzoekers.”

★★★ Volkskrant