Moving Futures

Moving Futures

Moving Futures

 • Zondag 9 april 2017
 • start programma
 • (Tijden onder voorbehoud)
 • Zondag 9 april 2017
 • start of event
 • (Times are subject to change)

Op zaterdag 8 en zondag 9 april komt Moving Futures Festival voor het eerst naar Groningen. Moving Futures is een reizend festival vol aanstormend choreografietalent uit de stal van de vijf Nederlandse danshuizen: Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Random Collision en Generale Oost. Twee dagen lang zie en ervaar je dans van vandaag tijdens een uitgebreid programma met voorstellingen en tijdens workshops, meet & greets, aftertalks, diners, film en meer!

Avondprogramma op zondag (18.00 – 23.00) 
Tijdens de tweede avond van Moving Futures in Groningen wordt er vanaf 18:00 in de foyer een speciale daghap geserveerd(€8 p/p) en kun je de artiesten van die avond ontmoeten. Vanaf 19:30 is er een exclusief dansfilm programma van Cinedans te zien. Daarna worden relaties onder de loep genomen in de hedendaagse dansmusical O O O O O O O van Giulio D’Anna.

 • Cinedans exclusief filmprogramma
  Als vaste partner van Moving Futures heeft Cinedans ook voor deze editie van het festival een speciaal dansfilm programma samengesteld dat gebaseerd is op de verschillende thema’s en onderwerpen van de voorstellingen uit het festival. Kortere en langere films van verschillende choreografen en regisseurs.

 • O O O O O O O | Giulio D’Anna
  In deze hedendaagse dansmusical delen acht jonge performers hun meest persoonlijke ervaringen over verbroken relaties en beschadigde intimiteit. “Persoonlijk, kwetsbaar en toch ook heel luchtig en grappig” schreef Mirjam van der Linden in de Volkskrant.


Randprogramma op zondag

Leadership through Movement | Amos Ben-Tal & Aafke van Mourik Broekman (14.00 -17.00 uur)
Voor geïnteresseerden is het zondag overdag mogelijk om deel te nemen aan een masterclass van choreograaf Amos Ben-Tal en psychologe Aafke van Mourik Broekman. Het gedrag van mensen zorgt er soms voor dat zij worden aangezien als leiders. Diegene met charisma, een duidelijke aanwezigheid, of een natuurlijke gave om hun volgelingen te verbinden. Wat in hun gedrag maakt hen een goede leider? Onder begeleiding van Ben-Tal en van Mourik Broekman onderzoeken deelnemers hoe zij door middel van beweging, groepsdynamiek en expressie tot goed leiderschap kunnen komen.

Je kan je aanmelden voor de masterclass via info@randomcollision.net. Deelname is gratis als je een kaartje voor het avondprogramma hebt. Wil je alleen de workshop bijwonen? Dat kan ook! Een kaartje kost dan €7,50.

Edit This Post | Domein voor Kunstkritiek
Na de voorstelling van Giulio D’Anna krijgt het publiek de kans om te schrijven wat zij van de voorstelling vonden in Edit This Post, een virtueel nagesprek waarin je met behulp van het Domein voor Kunstkritiek gezamenlijk een online recensie schrijft.

Lees hoe je je kan aanmelden via www.editthispost.com of mail naar Lisa Reinheimer
(lisareinheimer@domeinvoorkunstkritiek.nl) voor meer informatie. Meedoen is gratis met een geldig entreeticket voor de avond. Vergeet uw smartphone of tablet niet!

Dansliefhebbers opgelet! In april presenteren wij namelijk Dance Partners in Crime, een clusterprogramma dat volledig in het teken staat van hedendaagse dans. Naast Moving Futures, zijn ook Weekend Break Festival, The Nonsense Society en Accusations te zien.