Mohammad Motamedi & Rembrandt Trio

Mohammad Motamedi & Rembrandt Trio

MENA presents

Mohammad Motamedi & Rembrandt Trio

MENA presents

  • Dinsdag 10 oktober 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De Perzische cultuur is doordrenkt van poëzie. Gedichten van beroemde namen als Rumi, Hafez en Ferdowsi behoren tot de specialiteit van zanger Mohammad Motamedi, een grootheid in de Iraanse muziekwereld wiens naam na het winnen van de Radio France World Music prijs ook internationaal steeds bekender is geworden. Al improviserend omlijst hij de eeuwenoude verzen met sierlijke melodieën en werpt er zo telkens nieuw licht op.

Tijdens dit concert improviseert Motamedi met de jazzmusici van het Rembrandt Trio: pianist Rembrandt Frerichs, bassist Tony Overwater en drummer en percussionist Vinsent Planjer. Al spelende besluit hij welk gedicht te zingen, welk couplet, welke frase te benadrukken en welk woord te gebruiken voor lange melodische versieringen. Want net als in de jazz is ook in de Perzische muziek improvisatie essentieel.

Het Rembrandt Trio werkte al vaker samen met Iraanse musici en gaf meerdere malen concerten in Iran, In mei verzorgde het drietal tijdens MENA is here een geweldig concert met de Iraanse kemenche grootmeester Kayhan Kalhor en de Turkse bağlama virtuoos Erdal Erzincan. Pianist Rembrandt Frerichs sloeg in diezelfde week samen met de Iraanse zangeres Mahsa Vahdat en het Alma Quartet een brug tussen Perzische poëzie en westerse muziek.

zang: Mohammad Motamedi | piano: Rembrandt Frerichs | contrabas: Tony Overwater | drums en percussie: Vinsent Planjer

“Motamedi’s muziek schittert van liefde voor de Perzische poëzie.”
Jury Radio France World Music

The Mix – à la carte menu

Kom een heerlijk hapje eten in ons à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet in een kleurrijke omgeving van heerlijk eten en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer