Micha Wertheim

Micha Wertheim

Micha Wertheim voor alle duidelijkheid

Micha Wertheim

Micha Wertheim voor alle duidelijkheid

  • Zaterdag 25 mei 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 17.30 uur: Stadsschouwburg gaat open
  • 18.00 uur: Inloop Frietje Bax stoofvlees in het Theatercafé
  • 20.15 uur: Aanvang voorstelling
  • 22.15 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

Na een korte afwezigheid is Micha Wertheim terug op het podium. Zoveel is meteen al duidelijk.

Wat ook duidelijk is, is dat we in duidelijke tijden leven. Het is steeds duidelijker wie de vijand is en waar die zit. Om alles echt helemaal duidelijk te maken, is er eerst: ‘Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid’. Prikkelend, tergend, ontregelend en tegendraads.

Frietje Baxbier met Stoofvlees

Frietje Baxbier met Stoofvlees

In de schouwburg kun je ook lekker eten! Vanaf 18.00 uur serveren wij een heerlijke portie stoof –vlees of vega– in Groninger Baxbier met biologische frieten én een drankje naar keuze (bier, wijn of fris) in het Theatercafé. Bestel direct samen met je kaarten of los als je al kaarten hebt.

Warme brownie en ijs

Warme brownie en ijs

Nog een lekker toetje? Bestel dan samen met je kaartje koffie of thee met een warme brownie en ijs (€ 6,00). Kaarten al gekocht? Dit toetje is ook los te boeken.

“Micha Wertheim was ooit goochelaar. Dat merk je nog altijd als je hem als cabaretier aan het werk ziet: zijn voorstellingen zitten vol dubbele bodems. Net als je denkt hem te pakken te hebben, ontglipt hij je weer.”

★★★★★ Trouw

“‘Micha Wertheim Voor alle duidelijkheid’ is een tot in het kleinste detail doordachte proeve van de spanningsboog, lang en duizelingwekkend. (…) En al die tijd knalt het spelplezier je vanaf het podium tegemoet.”

★★★★★ de Volkskrant

“De theaterprogramma’s van Micha Wertheim zijn een beetje als het leven zelf. Of als schaatsen. De metafoor die hij zelf gebruikt. Je moet volgens de cabaretier durven vallen om vooruit te komen.”

★★★★ De Telegraaf

“In een meer dan twee uur durende voorstelling lanceert Wertheim ditmaal een spervuur van slimme grappen over het soort onderwerpen dat hij tot dusver voornamelijk uit de weg ging. Over tv-helden als Arjen Lubach en Yvon Jaspers. Of over de ING en de VVD en over talkshowgasten die overal iets over te beweren hebben.”

★★★★ NRC Handelsblad