Meeuw Jeugdtheaterschool

Meeuw Jeugdtheaterschool

Hamlet / Shakespeare (14+)

Meeuw Jeugdtheaterschool

Hamlet / Shakespeare (14+)

  • Dinsdag 9 september 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 9 september 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Glashelder vertolkt” (Friesch Dagblad)
Zijn vader is onder verdachte omstandigheden gestorven, zijn moeder heeft andere dingen aan haar hoofd en zijn stiefvader vertrouwt hij niet. Als het er vervolgens op lijkt dat zijn vriendin Ophelia hem wil dumpen, is de chaos in zijn leven compleet. Tien jonge acteurs nemen de meest gespeelde klassieker van William Shakespeare onder handen. En natuurlijk klinkt de wereldberoemde vraag: zijn of niet zijn?

“Geestig, speels, compact, snel en alle scènes raak. Een duistere über-klassieker voor volwassenen wordt een frisse, glasheldere en bij tijden ontroerende voorstelling voor jongeren én volwassenen. (…) Prachtig balanceert Carlo Schelwacht tussen de oorspronkelijke tekst en het hedendaags taalgebruik. (…) Ondanks de heftige emoties die niet worden geschuwd, blijft deze ‘Hamlet’ vederlicht. (…) Regisseur Hilde Mulder heeft op een hoogst originele wijze theatrale middelen ingezet.”

★★★★★ Leeuwarder Courant

“Ster van de avond is Tim Helderman als Hamlet. Nooit zag ik zijn monoloog der monologen zo glashelder vertolkt.”

★★★★ Friesch dagblad

tekst: William Shakespeare ∙ bewerking: Carlo Scheldwacht ∙ regie: Hilde Mulder ∙ spel: tien jonge acteurs van de Jeugdtheaterschool