Martijn Koning

Martijn Koning

Koning van de Lach

Martijn Koning

Koning van de Lach

  • Woensdag 22 maart 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 22 maart 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een van de grootste beloftes van het cabaret
Martijn Koning is één van de cabaretiers in het succesvolle tv-programma Cojones. Algemeen Dagblad riep hem in 2014 uit tot een van de grootste beloftes van het cabaret. Hij is hilarisch, absurd, rauw, brutaal, politiek volkomen incorrect en zit bovenop de actualiteit. Een rode draad? Echt niet! Dit is satire op het scherp van de snede.

“Koning is een komiek waar de fabrikant van ritalin rijk van kan worden. Zo dendert hij van links naar rechts, van achter naar voren. Toch komt hij een aantal keren terug op het probleem dat tegenwoordig zo ontzettend veel mensen in de slachtofferrol kruipen, zo veel zelfs dat er te weinig daders zijn.  Het publiek is na anderhalf uur net zo bekaf als de komiek. Maar wel heel voldaan.”

★★★★ Volkskrant

“Er staat ook een andere comedian op het podium. Energieker, scherper, hongeriger. Dat merk je vooral tijdens zijn heerlijke interactie met de zaal, die bijna elke keer tot een goedgeplaatste opmerking leidt. “Er zijn zo veel slachtoffers dat we niet genoeg daders hebben.” Martijn Konings zet de toon voor zijn beste voorstelling tot nu toe al snel. Een rode lijn? Hij doet daar verder weinig mee, maar dat maakt helemaal niet uit. Zijn enige doel is de zaal te laten lachen. Daar slaagt hij dit keer uitstekend in.”

★★★★ Parool

“In ‘Koning van de Lach’ doet Martijn Koning zijn titel eer aan: in een losse stand-up setting presenteert hij een serie sterke grappen. (…)Energieke performance, sterke publieksinteractie en een aantal goede grappen, zoals een heerlijke klaagzang over tennis. Op die momenten laat Koning zien waar hij het beste in is: pretentieloos en bijzonder grappig cabaret over alledaagse onderwerpen.”

★★★ Theaterkrant

“Koning is een snelle jongen, striemend in het tempo van spreken. Geen man van meeslepende standpunten. Toch vent hij een interessant punt uit; het onderwerp belediging in samenhang met voorvallen uit de actualiteit.“

★★★ Dagblad van het Noorden