Marina Mascarell / Korzo producties

Marina Mascarell / Korzo producties

It is like a large animal in deep sleep

Marina Mascarell / Korzo producties

It is like a large animal in deep sleep

  • Vrijdag 25 september 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 25 september 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Sensueel buitelende dansers en eenvoudige verhuisdozen
De Spaanse choreografe Marina Mascarell, voormalig danseres van het Nederlands Dans Theater, won in februari de BNG Bank Dansprijs voor Excellent Talent. Na haar hitvoorstelling ‘The Unreality of Time’ verraste zij tijdens het CaDance Festival 2015 opnieuw, met ‘it is like a large animal deep in sleep’. Ze zet betoverende beelden, lome poëzie en krachtige nuance in voor grote filosofische kwesties, zoals de wens om vrij te zijn. In een “geniaal decor” (Theaterkrant) stellen drie dansers de vraag wat wij zelf kunnen doen om invloed uit te oefenen op de samenleving. “Marina Mascarell bouwt een gestage spanning op rond ‘publieke verantwoordelijkheid’, met drie sensuele buitelende dansers en vijftig eenvoudige verhuisdozen. Vooral de soundscape, de opstelling en het lichtplan versterkten het vervreemdend effect.” (de Volkskrant)

“De visuele zeggingskracht zal een breed publiek aanspreken.”
NRC Handelsblad

“It is like a… is het sterkst wanneer er niet gesproken wordt. Dan kan de doos van alles zijn, het kapitalisme, het consumentisme, de tv en tablet waar we ons blind op staren, de hokjes (boxes) waar we – gewild en ongewild – worden ingestopt. Die ambiguïteit maakt de voorstelling veelzijdig.”

★★★★ Theaterkrant.nl

choreografie: Marina Mascarell i.s.m het hele team ∙ dans: Maud de la Purification (originele cast: Yu Fen Huang), James O’Hara, David Essing ∙ muziek: Yamila Ríos