Lunchconcert

Lunchconcert

Frans Brekelmans, gitaar

Lunchconcert

Frans Brekelmans, gitaar

  • Woensdag 23 oktober 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 23 oktober 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Presentatieconcert cd ‘Musica poetica’
Frans Brekelmans speelt op een gitaar die Hermann Hauser I bouwde voor Andrés Segovia, met originele darmbesnaring. 
Werken van o.a. Frescobaldi, Bach, Gluck, Paganini, Debussy en Villa-Lobos.

De elegantie en zangerigheid, het rijke palet aan klankkleuren en de krachtige toon en volle bassen van de gitaar van Hermann Hauser I komen optimaal tot hun recht in het repertoire op de cd Musica poetica – poëtische muziek dan wel getoonzette poëzie.
De darmsnaren geven zowel de gitaar uit 1927 als de gespeelde stukken een extra warme klank. Het laatste stuk op de cd, van de Braziliaanse componist Villa-Lobos, dateert uit 1940, zes jaar vóór de introductie van de nylon gitaarsnaar.
zie ook www.fransbrekelmans.nl

Recensies:
Das Anhören war ein Klangerlebnis, was man selten findet. Wir können uns gut vorstellen, dass Frans viele Freunde und Liebhaber der Gitarrenmusik begeistert und sie in seinen Bann zieht. Gratulation!
Hermann Hauser III, Reisbach

De gitaar op deze cd is in de handen van Frans Brekelmans een waarlijk poëtisch instrument. De toon is elegant, maar ook krachtig, zangerig en kleurrijk. Frans houdt duidelijk van zijn gitaar en zijn muziek, en dus is het een groot genoegen om naar zijn spel te luisteren. 
David van Ooijen, Lute Guitar Society Japan/Europe

Gratis klassieke lunchconcerten op de woensdagmiddag
Aanstormend klassiek muziektalent zit (bijna) iedere woensdag voor u klaar in Het Café in De Oosterpoort om uw middagmaal muzikaal te omlijsten. De lunchconcerten worden georganiseerd i.s.m. het Noord Nederlands Orkest. Op woensdag 16 oktober vindt het eerste concert van het seizoen plaats. Aanvang 12.00 uur. toegang gratis, reserveren niet nodig.