Lunchconcert

Lunchconcert

Lunchconcert

  • Woensdag 30 april 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 30 april 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Gratis klassieke lunchconcerten op de woensdagmiddag
Aanstormend klassiek muziektalent zit (bijna) iedere woensdag voor u klaar in Het Café in De Oosterpoort om uw middagmaal muzikaal te omlijsten. De lunchconcerten worden georganiseerd i.s.m. het Noord Nederlands Orkest. Op woensdag 16 oktober vindt het eerste concert van het seizoen plaats. Aanvang 12.00 uur. toegang gratis, reserveren niet nodig.

DUO ÁDÁM JÁVORKAI & CLARA BIERMASZ

‘’Two exceptional talents with brilliant technical and refined and interpretative skills”  Padova Cultura (2008)

De Hongaarse cellist Ádám Javórkai en de Nederlandse pianiste Clara Biermasz leerden elkaar in 2005  in Boedapest kennen, tijdens Clara’s studie aan de Franz Liszt Academie. Zij volgden kamermuzieklessen aan Liszt Academie in Boedapest en aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wien.Van bijzondere betekenis voor het duo zijn de kamermuzieklessen van Prof. Angelica May, een uitzonderlijke celliste, die studeerde bij Pablo Casals en Gaspar Cassadó. Zij wonnen in 2008 de eerste prijs in het categorie kamermuziek en daarnaast de eerste prijs over alle categorieën (Primo Premio Assoluto) bij het internationale muziekconcours Premio Citta di Padova in Padua, Italië. In december van dat jaar waren zij ook prijswinnaars bij de 18de International Music Competition in Thessaloniki, Griekenland. Ook als solist wonnen ze allebei diverse prijzen. Ádám werd daarnaast in 2009 door Jeunesse en Bank Austria benoemd tot Artist of the Year. Adam en Clara traden in Nederland op in o.a. de Frits Philips zaal in Eindhoven, de Doelen in Rotterdam, de Hermitage in Amsterdam en bij het Cellofestival Dordrecht in 2010Buitenlandse optredens o.a. bij het Chopin Festival in Oostenrijk, het Beethoven Festival Wien, het Bogense Sommerfestival in Denemarken, Auditorium del Politecnico di Torino en het Palazzo Albrizzi Venezia in Italië en in het Museum of Beaux Arts in Budapest. Daarnaast speelden ze ook op prestigieuze muziekfestivals naast musici als Bruno Canino, Enrico Bronzi en Martha Argerich.

 

 

Hun repertoire is zeer divers. Naast het bekende cello & piano repertoire hebben ze zelden uitgevoerde werken, zoals bijvoorbeeld de cellosonate van Zoltan Kodaly en de cellosonates van Camille Saint-Saëns op hun repertoire.