Luan Buleshkaj

Luan Buleshkaj

Leeuwenkind

Luan Buleshkaj

Leeuwenkind

  • Donderdag 15 september 2022
  • SPOT/USVA , Munnekeholm 10
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Woordkunstenaar Luan Buleshkaj won de Best of Fringe 2020 tijdens het Amsterdam Fringe Festival en een maand later sleepte hij de Shaffy Cheque in de wacht bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. “Spoken word op topniveau”, schreef de jury.

De Albanese Amsterdammer maakte eerder vooral naam als battlerapper, maar is sinds zijn entree in de poëziewereld een gevestigde naam geworden in de spoken word-scene. Hij was huisdichter bij Spijkers met Koppen, FunX en Pakhuis de Zwijger. In zijn eerste solovoorstelling Leeuwenkind kaart Buleshkaj, bijgestaan door gitarist Yassine Belghanch, persoonlijke onderwerpen aan zoals zijn jeugd in Amsterdam, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid en vriendschap.

“Luan Buleshkaj blinkt uit in een scherpe pen. (…) Steeds blijft Buleshkaj verrassen met zijn rijmschema’s, treffende metaforen of semantische tovenarij. (…) Leeuwenkind zit tjokvol geweldige vondsten.”
– NRC Handelsblad

“Buleshkaj is een intrigerende jongen. Hij knalt van het podium met dreigende raps en emotionele performances.”
– Het Parool

“Het tempo van zijn nummers is perfect, zodat je van alle taalvondsten kan genieten. (…) Een rauw programma, maar buitengewoon lief en toegankelijk verteld.”
– Theaterkrant

regie: Soufiane Moussouli | gitaar: Yassine Belghanch