Lieven Scheire

Lieven Scheire

A.I. Artificiële Intelligentie

Lieven Scheire

A.I. Artificiële Intelligentie

  • Woensdag 10 januari 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:15 uur: deuren Stadsschouwburg open
  • 20:15 uur: start voorstelling
  • 21:55 uur: einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 10 januari 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

In deze show van Lieven Scheire maak je op een entertainende manier kennis met deze nieuwe superheld van de technologie. Je krijgt een blik op hoe het allemaal werkt, wat het nu al kan en wat het in de toekomst zal kunnen. Een eerste ontmoeting met iets wat binnenkort misschien je nieuwe vriend, butler, adviseur, psycholoog, personal trainer of beschermengel wordt: Artificiële Intelligentie.

Van huiscomputer tot Waze

Zal jij ooit vragen aan je huiscomputer wat je aan moet trekken voor een bepaalde gelegenheid? De kans is groot. Zal jij persoonlijk ooit bereid zijn een A.I. systeem te gehoorzamen? Dat doe je nu al, als je naar Spotify luistert, een Waze route volgt of de spam uit je mails laat filteren.

Wat is Artificiële Intelligentie?

Wat is dat nu eigenlijk die Artificiële Intelligentie waar zoveel om te doen
is? Maar vooral: wat is het niet? Zijn het computers die kunnen denken zoals wij? Nee, nog lang niet, en misschien wel nooit. Maar A.I. geeft computers en apps wel vaardigheden die ze tot nu toe nooit gehad hebben: gezichten herkennen, voorwerpen benoemen, menselijke taal begrijpen en ook spreken, tot zelfs het voorspellen van menselijk gedrag.

Nieuwe kunstjes

Deze nieuwe kunstjes van de computer leiden tot verbluffende mogelijkheden, die langzaam maar zeker zichtbaar worden in ons dagelijkse leven en in onze samenleving. Volgens sommigen is A.I., in combinatie met robotisering, het laatste puzzelstukje tot een volledig geautomatiseerd luilekkerland. Fully Automated Luxury Communism, all watched over by machines of loving grace. Of het zo’n vaart zal lopen, is verre van zeker. Maar dat A.I. vandaag al alomtegenwoordig is en ons leven verregaand zal veranderen in de nabije toekomst, dat staat vast.

“Lieven Scheire is een heldere, grappige en bevlogen spreker.”

– Algemeen Dagblad ★★★★★ over ‘Live in Nerdland: DNA’

Lieven Scheire

Lieven Scheire is een Belgische comedian, fysicus en science communicator. Op het podium en op televisie. Er is niemand die de relativiteitstheorie van Einstein, kwantummechanica of de formule van Drake zo hapklaar én met de nodige dosis humor kan uitleggen.
Hij is bekend van vele tv-programma’s zoals ‘De Kennis van Nu’. In 2019 won hij de ‘De Slimste Mens ter Wereld’.

regie: Ludo Hoogmartens