Lenette van Dongen

Lenette van Dongen

Paradijskleier

Lenette van Dongen

Paradijskleier

  • Donderdag 28 april 2022
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Zit je uitgeput op de bank gevangen tussen droom en werkelijkheid en weet je het ook allemaal even niet meer? In Paradijskleier fileert Lenette van Dongen op hilarische wijze jouw dromen en laat je weer verliefd worden op je eigen werkelijkheid. Saai is het nieuwe spannend. Vandaag is Lenette’s lievelingsdag. En ook die van jou. 

“Ze balt al haar kwaliteiten samen in een twee uur durende voorstelling: interactie met het publiek, ontroerende liedjes en de vertelling die ze subtiel, dan weer heftig door haar twaalfde show weeft. (…) Lenette van Dongen in deze vorm heeft ons nog veel te zeggen en laat ons vooral onbedaarlijk lachen. Bovenal om onszelf.” (Algemeen Dagblad ****)

“Ze balt al haar kwaliteiten samen in een twee uur durende voorstelling: interactie met het publiek, ontroerende liedjes en de vertelling die ze subtiel, dan weer heftig door haar twaalfde show weeft. (…) Lenette van Dongen in deze vorm heeft ons nog veel te zeggen en laat ons vooral onbedaarlijk lachen. Bovenal om onszelf.”

– Algemeen Dagblad ★★★★

“Dit twee uur durende programma is een overrompelende explosie van energie – een plastisch pleidooi voor levenslust, gelardeerd met gespierde grappen, een paar stemmige liedjes en de vitale veerkracht van een danceparty, inclusief trampoline.”

– NRC Handelsblad ★★★★

“Geen schone schijn, maar echt geluk staat centraal in ‘Paradijskleier’, misschien wel de troostrijkste voorstelling uit haar oeuvre. (…) De focus op het geluk van haar publiek levert een warm bad op, vol troost en plezier.”

– Theaterkrant

“Lenette van Dongen staat vitaal en expressief op het toneel, met een reeks scherpe observaties en mooie liedjes.”

– de Volkskrant ★★★