Laura van Dolron

Laura van Dolron

Liefhebben

Laura van Dolron

Liefhebben

  • Zaterdag 12 september 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 12 september 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Theater als een warm bad
Laura van Dolron schreef en speelde met ‘Liefhebben’ in 2014 een openhartige en hoopvolle voorstelling over wat écht liefhebben is en kreeg daarmee de handen op elkaar. “Groots theater”, schreef Het Nieuwsblad/De Gentenaar.
Haar zoektocht naar wat ons verbindt – de liefde dus – gaat daarbij stukken verder dan de veelbesproken romantische variant. Van Dolron kwam uit bij voorbeelden als Nelson Mandela, haar vader, een groep Poolse priesters, Yoko Ono en haar babyneefje. ‘Liefhebben’ is een oproep om met humor en mildheid de wereld mooier te maken en speelt vanwege het grote succes nog een seizoen door. “Van Dolron brengt haar theater als een warm bad. Zo zit je ook te kijken. Een en al rustige overlevering. Het gevoel van er gewoon bij te mogen zijn als kleine mislukkende mens”, oordeelde De Standaard.

“Toen ik ziek en in paniek en alleen was en migraine had, kwam mijn vader ooit helemaal uit Rotterdam om mij een aspirine te brengen. Dat is liefde.
In de cel van Nelson Mandela viel een straal licht die hij gebruikte om tomaten te kweken in een paar oude schoenen. Die deelde hij uit aan zijn medegevangenen. Dat is liefde.
Mensen die de lampjes van geparkeerde fietsen die per ongeluk aan zijn blijven staan uit doen, ook al moet je best irritant lang zoeken naar waar dat knopje nou precies zit… ook dat is liefde.”

‘Liefhebben’ werd opgenomen in de longlist voor de tien beste voorstellingen van het seizoen van het Theaterfestival 2015. De jury schreef: “Laura van Dolron is terug. Wederom slaagt ze er glansrijk in een roerige privé periode uit te laten waaieren tot een voorstelling die universeel is. Puntig, vol liefde én humor.”

“Van Dolron brengt haar theater als een warm bad. Zo zit je ook te kijken. Een en al rustige overlevering. Het gevoel van er gewoon bij te mogen zijn als kleine mislukkende mens”

De Standaard

“Het publiek kan zich geliefd wetend naar huis begeven”.

Theaterkrant

Tekst en spel: Laura van Dolron