Latin Dance Night

Latin Dance Night

Latin Dance Night

  • Zaterdag 15 november 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 15 november 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa De Oosterpoort, Tromspingel 27 (ma t/m za: 12.00-18.00 uur) & website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Dansworkshops

Dansworkshops

Er is van 13.00 tot 17.00 uur een speciaal dansworkshop programma waar bezoekers op vertoon van een Latin Dance Night ticket gratis aan kunnen deelnemen.  Er zijn 14 workshops op verschillende niveaus, van beginner tot gevorderd. De dansstijlen variëren van Kizomba, Zouk, Bachata, Lady Styling tot Cubaanse Salsa.

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Latin grootheden van over de hele wereld vliegen naar Groningen om zaterdag 15 november De Oosterpoort om te toveren in een aangenaam exotisch eiland vol (inter)nationale salsa- en latin muziek.

Jose Alberto ‘El Canario’ y Mercadonegro
Met de komst van Jose Alberto ‘El Canario’ haalt de Latin Dance Night een van de meest beroemde salsazangers van de afgelopen dertig jaar naar Groningen. Jose Alberto en zijn orkest Mercadonegro bezorgen hun publiek een aangename ervaring met onstuitbare ritmes variërend van Merengue tot Salsa. De Peruaanse klassieker ‘Chabuca Granda’ en de swingende Salsa van ‘Flor de la Canela’ zijn voorbeelden van nummers die zij voor de luisteraar in petto hebben. Een niet te missen kans om ‘El Canario’ live te zien!

Amarfis y La Banda de Atakke
Amarfis Aquino, de zanger van La Banda de Atakke werd geboren in de Dominicaanse Republiek en speelde op jonge leeftijd al op potten, pannen en flessen. Amarfis Aquino werd professioneel muzikant en trok naar New York waar hij compositie, arrangeren en productie studeerde aan The City College van New York. Hij werkte daar met diverse bands en zijn talent werd ontdekt door Sololux (Sony Music) bij wie hij een platencontract kreeg. In 1998 richtte hij Amarfis y la Banda de Atakke op, waarmee hij hits scoorde als ‘Los Grilleros’, ‘Los Chelitos’, ‘El Bacalao’ en ‘Spanish Girl’.

Tomi y su TimbaLight
Bandleider Tomás Sotolongo Fuentes (Tomi) is niet alleen een gedreven zanger, maar ook arrangeur en componist. Vanuit zijn klassieke (opera)achtergrond heeft hij allerlei verschillende muziekstromingen verkend, om zich uiteindelijk te ‘settelen’ in de Cubaanse salsa. In 2002 is hij geëmigreerd naar België, waar hij al snel naam maakte als zanger bij verschillende bands, zoals Grupo Doble Impacto, Grupo Contrabando en La Excelencia. In zijn nieuwe band Tomi y su TimbaLight heeft hij zich omringd met maar liefst 10 topmuzikanten afkomstig uit Cuba, België en Duitsland.

Latin Society
Latin Society is een nieuw initiatief van bassist en componist Leslie López en percussionist en producer Adriaan Joaquín Correa. In Latin Society verenigen zij de beste musici van vaderlandse bodem. Denk aan musici van het Metropole Orkest, New Cool Collective, Caro Emerald, Yuri Buenaventura, Symphonica in Rosso en Zuco 103, gecombineerd met jonge talenten zoals Rolf Sanchez (bekend van X Factor). Latin Society gaf in maart zijn eerste grote optreden tijdens het Pal Mundo Festival in Zoetermeer, waar de band als enige Nederlandse act op het hoofdpodium stond als orkest van salsazanger Yan Collazo uit Puerto Rico. Na vele enthousiaste reacties is Latin Society klaar om De Oosterpoort omver te blazen!

Grupo Tamicos
In 1985 kwam zanger Luthson Inesio met een koffer vol Caribisch repertoire naar Amsterdam. Met zijn machtige, diepbronzen stem en de ‘heavy duty’ ritmegitaar had hij op Curaçao al veel roem geoogst. In Nederland formeerde hij in 1990 de groep Tamicos, die sindsdien met veel succes overal in Nederland heeft opgetreden. Het programma bestaat uit een gevarieerde swingende cocktail van het Caribische repertoire. Antilliaanse invloeden, swingende Cubaanse salsa, merengue en calypso van de West Indies. Onweerstaanbare dansmuziek, maar ook stijlvolle bolero’s en bachata’s voor een tropische ‘ambiente’.

Fearless
De jonge band Fearless bevat een mix van muzikaal talent, energie en creativiteit. Deze achtkoppige formatie speelt zouk, soca, merengue, reggae en Surinaamse muziek. Fearless stond al in het voorprogramma van zangeres Giovanca en reggae artiest Ziggi Recado. De single ‘Mek Prisiri’ is hun eerste eigen muzikale creatie.

Mogambo Latinband
Mogambo maakt Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek. Mogambo speelt traditionele en bekende nummers uit Spanje, Cuba, Brazilië en Mexico. De liederen zijn fris gearrangeerd en worden met flair en passie gebracht. Het repertoire van Mogambo bestaat uit bolero’s, Spaanse rumba’s, Braziliaanse bossanova’s en samba’s, Cubaanse salsa, son, én chachacha.

DJ Sigi
DJ Sigi werd als zoon van Antilliaanse ouders (Curaçao) al heel vroeg omringd door Latijns Amerikaanse klanken. Sigi stond op toonaangevende (inter-) nationale festivals zoals Latin Village (Amsterdam), Antilliaanse Feesten (Hoogstraten) en internationale evenementen in Spanje, België, Duitsland, Denemarken en Finland. Sigi weet er elke keer weer een bruisend feest van te maken. Latijns Amerikaanse klanken zoals Kizomba, Semba, Tarraxinha, Bachata, en Kuduro / AfroHouse vind je terug in SIGI’s COCKTAIL.

DJ el Padrino
Twintig jaar geleden is DJ el Padrino begonnen met het draaien van muziek in de Troubadour in Groningen. Sindsdien is zijn carrière als DJ een feit. Na het circuit van grote Latin Clubs in Nederland, verkreeg hij wereldwijde bekendheid en werkte voor verschillende Colombiaanse radiozenders. El Padrino is vooral thuis in het Cubaanse en Colombiaanse deel van de Salsa, na zelf woonachtig te zijn geweest in Havana en Santo Domingo. Deze oldskool DJ met een echte passie voor muziek maakt elke Salsafeest compleet!

El Grand DJ Juanz en DJ Mitch
El Gran DJ Juanz en DJ Mitch zijn geen onbekenden in de Groninger Latin-wereld. Beide draaien al flink wat jaren hun opzwepende beats op allerlei salsa-avonden in en om de stad. Velen zullen de heren wel kennen van dj-sets bij Hemmingway, de Latin Dance Night Spring Special met Oscar d’Leon en bij tal van dansscholen en evenementen in de stad en omstreken. Johanz en Mitchel, zoals ze in het dagelijks leven hun brood bij de bakker kopen, draaien al meer dan 20 jaar en hebben dus genoeg ervaring om de 21e editie van de Latin Dance Night uit z’n voegen te laten barsten!

Kaartverkoop

Kaarten kosten €35,- (excl. servicekosten) en zijn te koop via: kassa De Oosterpoort Groningen, Trompsingel 27 (ma t/m za: 12.00-18.00 uur) & de-oosterpoort.nl
Latin Dance Night
Zaterdag 15 november, 20:00 – 03:00 uur
De Oosterpoort, Groningen
Kaarten: €35,- (excl. servicekosten)
Meer informatie: www.latindancenight.nl