Lady Blackbird

Lady Blackbird

Lady Blackbird

  • Donderdag 4 november 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Afgelopen zomer was ze al geboekt voor o.a. Noorderzon en Down The Rabbit Hole, maar toen gooide de pandemie roet in het eten. Voor komend najaar is Lady Blackbird uitgenodigd voor Later With Jools Holland in Londen, waar ze nu enkele clubshows op het vasteland aan vastplakt. Gelukkig ook bij ons in Groningen met een show in de Binnenzaal op donderdag 4 november!

Vorig jaar verscheen uit het niets een cover van Nina Simone’s iconische protestlied Blackbird, waarmee Lady Blackbird met haar bezielende zang direct diepe indruk maakte. Een onuitwisbare binnenkomer voor de jazz- en souldiva uit Los Angeles. Wanneer we de onlangs uitgebrachte plaat Black Acid Soul opzetten, kunnen we het ons lastig voorstellen dat we het over een debuutalbum hebben. Qua sound past de plaat zonder blozen tussen de klassiekers uit de jaren 60 en 70, tussen de tijdloze parels van vakgenoten Nina Simone en Irma Thomas. Begeleid door het Jazzy pianospel van Deron Johnson, die jaren met Miles Davis (!) speelde, brengt ze op haar plaat een mix van eigen werk met eerbetonen aan haar voorgangers.

“Wat. Een. Stem. Zo geschreven omdat hier de grootst mogelijk nadruk op moet. Een strot die eens in de zoveel miljoen jaar opengetrokken wordt.”

-De Telegraaf

”Alles klopt: haar waanzinnige, rauwe en toch melodieuze stem (…), de muziek, de topic. En toch schuurt het en dat maakt het zo onwaarschijnlijk mooi.”

– Nouveau

“Constante is haar diepe altstem, [….} met een grotendeels op balladtempo gearrangeerd, jazzy en organisch klankenpalet. Diverse andere vergelijkingen worden gemaakt, zoals met Amy Winehouse, Grace Jones of Tina Turner. Die bevatten allemaal een kern van waarheid. Vooral vanwege Lady Blackbirds uitzonderlijke vocale controle en totale autoriteit over het songmateriaal.”

– OOR

 

Maak je avond compleet in The Mix

Maak je avond compleet in The Mix

Kom vooraf een heerlijk hapje eten in restaurant The Mix, geniet van het concert en blijf nog even hangen in die vibe na afloop met een lekker drankje, borrelhapje, goed gezelschap en wellicht zelfs nog een paar kleine danspasjes! Nieuwsgierig? Alle info over The Mix en de wereldse menukaart vind je hier! Direct reserveren voor een diner kan via via The Fork.