HOOGWATER voorheen LAAGWATER

HOOGWATER voorheen LAAGWATER

Wim T. Schippers, Meral Polat e.a.

HOOGWATER voorheen LAAGWATER

Wim T. Schippers, Meral Polat e.a.

  • Maandag 9 februari 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 9 februari 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Avond vol ongeregeldheden
Veenfabriek en Adelheid Roosen (FemaleEconomy), pioniers van onderzoek naar uitersten, vinden elkaar in een fonkelende nieuwe productie: ‘HOOGWATER voorheen LAAGWATER’. Zij kregen bovendien de ongekroonde koning van ‘de konsekwenties van het autonoom denken in breder verband’, Wim T. Schippers, zo ver zijn leven en werk te verbinden aan deze ongehoorde vertoning. Ongehoord, omdat Schippers voor het eerst van zijn leven een uitgeschreven partituur zal leveren voor een even onverwachte als spectaculaire opvoering. Omringd door de musici en acteurs is Schippers het middelpunt van een avond vol ongeregeldheden.

“En hij (Wim T. Schippers) flikt het hem weer. Met een pittige portie Bühne-Anarchie, een pak woordgrappen, een doos types en een zangkoor.”

★★★★ Theaterkrant

“Schippers blijft koning van ontregeling.” (..) “Veel prettig gestoorde chaos.”

★★ de Volkskrant

“Wim T. Schippers maakt eigenlijk van alles theater. Zin en onzin, logisch en onlogisch, genialiteit en waanzin; het ligt bij hem altijd heel dicht bij elkaar.”

★★★ Telegraaf

“Doldriest en kolderiek universum in nieuwe Wim T Schippers.”

★★★★ Scenes

“ Er zijn zeker mooie en hilarische momenten. Muizelaar is weer ijzersterk als de morsige professor die zich onder meer opwindt over de tussen –n in pannenkoek.”

★★★ NRC Handelsblad

“Wat is het soms heerlijk om uit de wereld van orde en regelmaat, van rigide regeltjes en absurdewetten gesleurd te worden en terecht te komen in een warm bad dat chaos heet. BijWimT. Schippers ben je dan aan het goede adres.”

★★★★ Dagblad van het Noorden

VEENFABRIEK presenteert in coproductie met Adelheid|FemaleEconomy & Toneelschuur Producties
tekst, regie en muziek: Paul Koek, Titus Muizelaar en Wim T. Schippers ∙ spel: Wim T. Schippers, Titus Muizelaar, Milena Haverkamp, Joep van der Geest, Jacobien Elffers, Ton van der Meer, John van Oostrum, Meral Polat en Paul Koek  ∙ m.m.v. Ouderen Rock Koor Jong van Hart ∙ vormgeving: Wim T. Schippers