KVS & NTGent

KVS & NTGent

Odysseus. Een zwerver komt thuis (deel IV)

KVS & NTGent

Odysseus. Een zwerver komt thuis (deel IV)

  • Zaterdag 11 februari 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 11 februari 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

24 uur theater in 3 dagen
Maak u op voor een theatermarathon van ruim 24 uur, verdeeld over drie dagen. Maar liefst 30 mannelijke Belgische topacteurs vertellen de ‘Odyssee’ van Homerus, één voor één. Genadeloos actueel, van een zwerver op drift, die na een veel te lange oorlog, de veel te lange weg naar huis zoekt. Vrouwen, eilanden, zee, en de inmenging van een weerbarstige god belemmeren zijn weg. Thuis wacht hem het ultieme gevecht om weer vader, vorst en echtgenoot te worden.

Passe-partout

Passe-partout

Kijk voor de totaalervaring alle of meerdere delen van ‘Odysseus. Een zwerver komt thuis’. Er zijn passe-partouts voor deel I t/m IV en deel III + IV. De voorstellingen, van gemiddeld 6 uur, zijn ook los van elkaar te bezoeken. Ieder uur, tijdens de castwisseling, is er de mogelijkheid om de benen te strekken of een versnapering te halen.

Maaltijd
Op donderdag 9 februari om 18:00 uur en zaterdag 11 februari om 17:30 uur kunt u voorafgaand aan de voorstelling een Griekse maaltijd nuttigen. Kaarten à € 15,- p.p. kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart door te klikken op de gewenste dag: donderdag of zaterdag.
Voorgerecht:
Rode linzensoep met oa: wortel, selderij, uien en oregano
Biologisch boeren brood met aubergine dip
Tzatziki: Griekse yoghurt met knoflook, komkommer en olijfolie
Gemarineerde Kalamata olijven
Hoofdgerecht:

Maaltijd Op donderdag 9 februari om 18:00 uur en zaterdag 11 februari om 17:30 uur kunt u voorafgaand aan de voorstelling een Griekse maaltijd nuttigen. Kaarten à € 15,- p.p. kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart door te klikken op de gewenste dag: donderdag of zaterdag. Voorgerecht: Rode linzensoep met oa: wortel, selderij, uien en oregano Biologisch boeren brood met aubergine dip Tzatziki: Griekse yoghurt met knoflook, komkommer en olijfolie Gemarineerde Kalamata olijven Hoofdgerecht:

  • Keftedahia: kleine gehaktballetjes in een feta roomsaus / ook vega versie
  • Pilaf rijst met paprika, uien en mint
  • Geroosterde aubergine en courget / Griekse salade

Op alle drie de dagen zijn er tussendoor (ook) snacks te verkrijgen (soep, broodjes etc.).

Extra informatie

Extra informatie

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de Internationale Selectie: voorstellingen van internationaal befaamde theater- en dansmakers waarmee u zich in een andere wereld waant. Kijk hier voor alle voorstellingen uit de Internationale Selectie.

Homerus’ klassieker krijgt een soepele vertaling van Patrick Lateur. Als enige vrouw dient Lisbeth Gruwez de mannen van een woordeloos repliek met haar nieuwe danssolo ‘Were Pretty Far From Okay’.

Deel IV
Het theateravontuur in 24 zangen door een resem topacteurs. In dit laatste deel spelen Mark Verstraete, Lucas Vandervost, Gene Bervoets, Bert Luppes en Tom Jansen.

In zang 21 wedijvert Odysseus met de vrijers met de boog. Hij maakt zich bekend (22), wat volgt  is de bloederige zang van de wraak. Pas helemaal aan het eind kan hij Penelope met een ultiem raadsel (23) van zijn identiteit overtuigen. De twee geliefden hereningen elkaar en delen het weer het bed. Godin Athene stelt er zelfs de ochtend een voor uit. Aan het eind volgt ook de hereniging met de oude Laërtes (24). Odysseus is weer thuis. Niemand uit zang negen bij de Cycloop, is weer iemand geworden. De orde is hersteld.

Als al het verbale geweld van de 24 mannen die de Odyssee vertellen eenmaal over de scène heeft geraasd, brengt Lisbeth Gruwez een woordeloos antwoord in de meest zuivere eenvoud: twintig minuten lang danst ze alle verzwegen vrouwen van de Odyssee bijeen, en dient dusdanig al die mannen van repliek.

Homeros’ klassieker in vertaling van Patrick Lateur en regie van Michael De Cock. Oercanon dus, maar genadeloos actueel.

Bekijk hier het volledige speelschema.

“Een speciale ervaring. Dat komt vooral door het bataljon topacteurs. (…) Drie dagen Odyssee in KVS voelden als een weekendje Pukkelpop, maar dan met de beste barden van België op het hoofdpodium.”

De Standaard

regie: Michael de Cock, tekst: Homerus, vertaling: Patrick Lateur, spel: Aline Cornelissen, Armin Mola, Emmanuel Van Der Beek, Hanne Van Doren, Jef Hellemans, Luca Persan, Max Colonne, Nina Kortekaas, Bartel Jespers, Tim Bogaerts, Lukas De Wolf, Stef Aerts, Rashif El Kaoui, Servé Hermans, Oscar Van Rompay, Stefan Perceval, Tom Ternest, Jurgen Delnaet, Bruno Vanden Broecke, Valentijn Dhaenens, Frank Focketyn, Soufiane Chilah, Tom Van Bauwel, Frank Dierens, Kris Cuppens, Steven Van Watermeulen, Mark Verstraete, Lucas Vandervost, Gene Bervoets i.s.m. Kaena Bervoets & Bob Van Der Leij, Bert Luppes, Tom Jansen, Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe

Fotografie: Danny Willems