K’s Choice presents: Bettens

K’s Choice presents: Bettens

K’s Choice presents: Bettens

  • Zondag 12 januari 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 12 januari 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen. Op verzoek van de artiest is de bar tijdens het concert gesloten. 

Bettens voelt als het beginnen van een hele nieuwe band, aldus Sarah en Gert Bettens, co-founders van K’s Choice. Broer en zus Bettens maakten met die band furore met nummers als ‘Not An Addict’ en ‘Everything for Free’ en albums als ‘Paradise in me’ en ‘Cocoon Crash’. De drang naar iets nieuws zorgde ervoor dat Sarah en Gert hun nieuwe project uitbrengen onder de naam Bettens.

De eerste release is meteen raak. ‘Waving at the Sun’ is de deels instrumentale soundtrack bij de filmdocumentaire ‘Beyond The Challenge’ van Dixie Dansecoer. Voor deze soundtrack, die over Antarctica gaat, trokken Sarah en Gert naar Echo Mountain, hun favoriete studio in North Carolina. Prachtige en zorgvuldig gecomponeerde liedjes zijn het resultaat. Zoals K’s Choice voer was voor de grote festivals, is Bettens dat voor de intieme theaters. Een ding is niet veranderd: live zijn Sarah en Gert Bettens nog steeds ijzersterk.

”Op het eerste gehoor klinkt het allemaal wat kabbelend, maar bij herhaaldelijke beluistering openbaren zich steeds meer verborgen schatten in de mix en productie. Ook de constante, licht melancholische sfeer die de plaat heeft is fijn. Het is niet het beste wat het tweetal ooit maakte, maar wel een fraaie toevoeging aan hun imposante oeuvre”

Lees de volledige albumrecensie

★★★★ Albumrecensie door Etan Huijs van Podium Info

”Een verfrissende plaat dus die het verdient om aandachtig beluisterd te worden. Gelukkig kan dit ook bij de open haard, zonder de onwenselijke bevriezingen en ontberingen”

Lees de volledige albumrecensie

★★★★ Albumrecensie door Nausikaa de Blaauw van Written in Music

” Het materiaal fluctueerd tussen expressionisme en spannende soundscapes”

Lees de volledige albumrecensie

★★★ Albumrecensie door Chris van Oostrom van Lust for Life

” Bettens; Iets anders dan normaal, maar voor de echte fans nog altijd zeer herkenbaar. Prima plaat”

Lees de volledige albumrecensie

★★★★ Albumrecensie door Oene Kummer van OOR