Kommil Foo

Kommil Foo

Breken

Kommil Foo

Breken

  • Zaterdag 2 februari 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 2 februari 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Kommil Foo beheerst timing tot in de perfectie”  (**** NRC Handelsblad)

“De visuele vondsten in ‘Breken’ zijn oogstrelend mooi.” (**** Trouw)

“Korzelige samenspraakjes, absurdistische scènes en poëtische liedjes: Kommil Foo beheerst ze tot in de finesses.”(**** de Volkskrant)

Kommil Foo speelt in Vlaanderen al jarenlang voor uitverkochte grote zalen. In Nederland wonnen de broers Mich en Raf Walschaerts al eens de Poelifinario met hun eigenzinnige mix van cabaret, muziek en theater. Zij ontwikkelden door de jaren heen een volstrekt unieke stijl: ontroering, humor, muzikaliteit en een absurde beeldentaal vechten om voorrang.
Als geen ander beheersen ze de kunst om met minimale middelen de toeschouwer maximaal te raken. Kommil Foo dwingt de kijker op het puntje van zijn stoel, aan vertwijfeling ten prooi: lachen of wenen? NRC Handelsblad zag “sublieme slapstick” en de Telegraaf “muzikaal cabaret van zeer hoog niveau.”

“Korzelige samenspraakjes, absurdistische scènes en poëtische liedjes; Kommil Foo beheerst ze tot in de finesses.”

★★★★ De Volkskrantdoor
Joris Henquet

“Kommil Foo beheerst timing tot in de perfectie. De broers zijn op hun best in hun muzikaliteit, die de grapscènes zo mooi tot één onvervreemdbaar geheel maakt.”

★★★★ NRC Handelsbladdoor
Henk van Gelder

“De lach ligt continu op de loer, maar overstemt het drama nooit. Dat geeft het duo iets ongenaakbaars. Alles wat ze doen, lijkt oprecht te zijn en wordt ook nog eens fraai theatraal vormgegeven.”

★★★★ Het Parooldoor
Mike Peek

“‘Breken’ knaagt aan je gemoed, het is moeilijk onberoerd de zaal te verlaten.(…) Hun fijnzinnige humor heeft daarom steevast een randje tragiek. De visuele vondsten in ‘Breken’ zijn oogstrelend mooi en tussendoor worden de meest prachtige liedjes gestrooid”

★★★★ Trouwdoor
Rinske Wels

“Dat is waarin deze intieme voorstelling uitblinkt: in schuren waar het pijn doet en in krachtige beelden die zich vastzetten in je hoofd.”

★★★★ Theaterkrant.nldoor
Joukje Akveld

regie: Ineke Nijssen