Knight of the Guitar

Knight of the Guitar

Knight of the Guitar

  • Woensdag 27 december 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17:00 uur: restaurant The Mix open
  • 20:30 uur: aanvang event
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 27 december 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start of event
  • (Times are subject to change)

Opnieuw bundelen vijf topgitaristen de krachten: initiatiefnemer en legende Jan Akkerman, Leendert Haaksma, Erwin Nyhoff, Leif de Leeuw en Joep Pelt. Ze zijn allen meester in hun eigen genre, maar bewegen ook met gemak over grenzen heen. De mannen worden ondersteund door de vaste band van Akkerman en zangeres Laurie Akkerman.

 

Leif de Leeuw
Nog niet zo heel lang geleden stond Leif de Leeuw  te boek als jong en veelbelovend, zo won hij in zowel 2009 als 2013 de Sena Young Talent Guitar Award. Inmiddels behoren de gitarist en zijn band tot de top van de Nederlandse blues-scène en werd Leif 5 keer op rij bekroond tot ‘Beste Blues(rock)-gitarist Benelux’.

Leendert Haaksma 
Leendert Haaksma is bekend als gitarist van Anouk, Anastacia, Candy Dulfer, Hans Dulfer, Tower of Power, Marcus Miller en Trijntje Oosterhuis. Ook is hij onderdeel van de begeleidingsband van The Voice of Holland. Haaksma geeft les aan het Conservatorium van Rotterdam en is vaak in de top 10 terechtgekomen van Nederlands Beste Gitarist, verkozen door de lezers van magazine Gitarist.

Erwin Nyhoff
Erwin maakt in de jaren 90 deel uit van de succesvolle band The Prodigal Sons, die speelde in het voorprogramma van Pearl Jam en Alanis Morisette. Later blaast hij zijn carrière nieuw leven in door mee te doen met The Voice of Holland en inmiddels reist Nyhoff weer langs alle grote podia en festivals.

Joep Pelt
Joep Pelt is een gitaar-globetrotter. Over de jaren is Joep tal van muzikale samenwerkingen aangegaan met artiesten uit de meest uiteenlopende genres. Zijn eclectische gitaarspel dient daarbij als smeermiddel tussen verschillende muzikale werelden. Joep speelde al vijf keer op het North Sea Jazz Festival en stond op talrijke gerenommeerde podia en festivals in binnen- en buitenland.

Jan Akkerman
Nestor Jan Akkerman tot slot behoeft niet al te veel introductie: zijn rijke carrière maakt hem tot een springlevend monument van de Nederpop. Natuurlijk is Jan nog altijd de enige Nederlander die tot ‘World Best Guitarist’ werd verkozen.

 

 

Enkel ongeplaceerde zitplaatsen