Klapstoel Kabaret – deel 2

Klapstoel Kabaret – deel 2

Vlamousse en Chris Verlaan

Klapstoel Kabaret – deel 2

Vlamousse en Chris Verlaan

  • Zaterdag 11 juli 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 21:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 11 juli 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 21:30 start of event
  • (Times are subject to change)

Neem je eigen klapstoel mee naar De Oosterpoort en geniet iedere zaterdagavond in juli van live cabaret. Tijdens een avondje Klapstoel Kabaret kun je genieten van twee cabarettalenten per keer. Vanavond zijn dat Vlamousse en .

Vlamoussse
Vlamousse staat voor Brigitte van Bakel en Maya van As die Na hun afstuderen aan de Koningstheateracademie besluiten samen verder te gaan. In 2019 wint het duo de allereerste Studentenjuryprijs van het Leids Cabaret Festival. Het Leidsch Dagblad omschrijft hen aan de hand daarvan als ‘schaamteloos grappige energiebommetjes die prikken op gevoelige plekjes’. Vlamousse benoemt totdat er niks meer te benoemen valt. ‘Maak het bespreekbaar’, is het credo. Geen onderwerp te pijnlijk of ze smijten het op tafel. Vol goede bedoelingen, maar desalniettemin misplaatst moraliserend, worstelen ze zich door de thema’s van deze tijd.

Chris Verlaan
Jury- én publieksprijs winnaar Cameretten, Chris Verlaan, debuteert met zijn muzikaal cabaretprogramma Man in de Maak. Chris vertelt wat er niet klopt in onszelf, in de maatschappij en wat hij mist. Hij deelt liefdevolle klappen uit, cynisch en pessimistisch, maar tóch vrolijk makend. “Hij lijkt geïnspireerd door mensen als Kees Torn en Hans Dorrestijn…… Zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid,” schreef de jury die hem bekroonde met de juryprijs Cameretten.
Daarnaast verschenen er naar aanleiding van zijn optreden bij Cameretten vele lovende recensies: “Verlaans stijl is origineel en tegelijkertijd traditioneel qua vorm, met afwisselend hilarische liedjes en korte verhalen die druipen van zelfspot en cynisme,” schreef de Volkskrant. Of het Parool: “Sterke liedjes en veel taalgevoel.”

 

Summerstage

Summerstage

Deze voorstelling is onderdeel van Summer Stage, ons zomerprogramma vol theater en muziek. Van klassiek en cabaret tot toneel en muziek. Bekijk het hele programma hier.