Keti Koti

Keti Koti

Keti Koti

  • Zaterdag 1 juli 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Trompsingel 27
  • inloop met muziek: 18:30 uur
  • aanvang programma: 19:00 uur
  • einde programma: 21:30 uur
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 1 juli 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Trompsingel 27
  • 19:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Avondprogramma ‘Na Mi Tori’ Keti Koti
In De Oosterpoort vieren we in restaurant The Mix de afschaffing van de slavernij met spoken word, speeches, muziek en dans.

Onder de noemer ‘Na Mi Tori’ gaan we in gesprek met elkaar, kijken en luisteren naar de artiesten, genieten van lekkere hapjes en drankjes en doen tot slot een dansje. Het programma wordt gehost door Michael Kenton en samengesteld door Cissy Gressmann.

Met live muziek door Dramali, spoken word van Tammy Blue en Sacha Landkroon, spoken word en muziek van Vinny Johnson, een performance en verhaal van Sandy Goeree en speeches door Black Ladies of Groningen en Roosje Yard. De avond wordt afgesloten met een dansdemonstratie en -workshop door Afraw Nation.

Het programma is gratis toegankelijk, maar reserveer wel even een kaartje.

Keti Koti
Op zaterdag 1 juli viert Groningen met Keti Koti de afschaffing van de slavernij. Op die dag verandert de binnenstad van Groningen in een groot festivalterrein. Op allerlei locaties worden bijzondere activiteiten georganiseerd in het kader van het slavernijverleden van Groningen en de doorwerking daarvan op het heden. Denk maar eens aan muziek, spoken word, films, lezingen en tentoonstellingen.

 

Sebastiaan Rodenhuis Fotografie – Keti Koti socials – 07

Programma:

Michael Kenton – Host 
Michael Kenton, wie kent hem niet? Misschien van ‘achter de schermen’ bij vele events, als host van de hiphop radioshow ‘Breaknorth’,  als presentator op je favoriete event, of nog van zijn muziek met ‘de Gebroeders’.

Dramali – muziek
Dramali is een Gronings-Afrikaanse band. De smeltkroes van culturen komt tot uitdrukking  in de muziek: swingend, veelzijdig en aanstekelijk. Ze spelen Malinese ‘Ngoni pentatoniek’ met westerse invloeden’. Hun motto: Perception of Groove – ook wel swingen tot je er bij neer valt.

Tammy Blue – spoken word
Tammy Blue begon ooit op 11-jarige leeftijd met schrijven na het zien van de Oprah Winfrey show. Daar werd gezegd dat je je gevoelens kon opschrijven als een methode om jezelf te helen. Ze deelt haar gevoelens graag met anderen met woorden die recht uit haar hart komen.

Sacha Landkroon – spoken word
Sacha Landkroon is voorvechter van emancipatie en radicale gelijkheid. Hij trad op bij festivals als Terug naar het begin, Zwarte Cross, Grasnapolsky, bevrijdingsfestival Drenthe en Dichters in de Prinsentuin. Voortdurend danst hij op het slappe koord tussen afgewogen poëzie en geëngageerde spoken word. Hij daagt zichzelf uit de grenzen op te zoeken of de verbinding aan te gaan met andere disciplines zoals, dans, percussie, schilderkunst of zelfs keramiek.

Vinny Johnson – spoken word en muziek
Vinny Johnson is een Engelstalige spoken word artiest en muzikant uit Groningen die zich richt op bewustwording aangaande de Afro Diaspora. Hierbij put hij uit zijn eigen roots en het eiland waar hij vandaan komt, Soualiga, beter bekend als ‘Sint Maarten’.

Sandy Goeree – performance en verhaal
Sandy Goeree is geboren en getogen in Groningen. Ze staat al vanaf haar vijfde op het podium waar zij zingt en entertaint. Op haar 18e maakte ze van haar hobby haar beroep in de band Diep Triest. Naast theatershows en het presenteren van een muziekprogramma op de regionale omroep was ze finalist in het programma Idols. Sandy heeft inmiddels haar eigen one woman show.

Black Ladies of Groningen – speech
“Uejanaua Tjihumino, BLOG board advisor, will be holding a speech about BLOG. BLOG was created as a WhatsApp group because of a need to connect with other women of afro-Caribbean descent within Groningen. We wanted a space to be ourselves as women of the African diaspora, initially as students but now encompassing women of all backgrounds. We support and are connected to Keti Koti as a celebration of black liberation in the Netherlands.”

Roosje Yard – speech
Roosje Yard is social worker, actice en muzikant. Ze is geboren en getogen in Groningen en moeder van twee prachtige kinderen. Ze is een vrijheidsvechter en onderzoekster van de geschiedenis in combinatie met het geloof.

Afraw Nation – dans
Afraw Nation staat voor eenheid, cultuurvorming en passie. Deze dansgroep heeft als doel Afrodance te verspreiden in het Noorden. En met succes, want ze werden al meerdere malen Noord Nederlands Kampioen. Onlangs werden ze ook nog eens Nederlands Kampioen. Door middel van Afrodance uiten zij hun gevoel voor vrijheid en hopen dat met jou te delen. Zij sluiten de avond op spectaculaire wijze af.