Keesen&Co

Keesen&Co

De Val

Keesen&Co

De Val

  • Dinsdag 18 december 2012
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 18 december 2012
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Inkijkje in wereld van media en politiek
Keesen&Co brengt hedendaags toneel dat met humor en zelfspot de complexiteit van het leven blootlegt. Sander Steenhuis, een vlotte, charmante vijftiger, presenteert al jaren een succesvolle talkshow op de Nederlandse televisie. Hij is de onaantastbare anchorman, tot op een dag zijn beste vriend sterft en er barsten ontstaan in zijn imperium. Schrijver Jeroen van den Berg geeft in ‘De Val’ een inkijkje in de groteske wereld van media, politiek en amusement.

“De Val van Keesen&Co biedt ijzersterke miniatuurtjes mediasatire. De programmascènes zijn geniaal. Gemeen subtiel en bijzonder komisch wordt de talkshow geparodieerd.”

★★★ NRCdoor
Herien Wensink

“De Val sleurt het publiek in snelle, korte scènes mee in een maalstroom van ambitie, jaloezie en berekening. Keesen & Co zet met De Val een meespelende voorstelling neer (…) met eigentijdse teksten en overtuigend spel.”

★★★★ De Gelderlanderdoor
Pien Koome

“De talkshows vormen het hoogtepunt van de voorstelling (…) In deze scènes, met een soort fantastisch over de top realisme gespeeld, komt de satire prachtig aan bod. De voorstelling balanceert fraai tussen satire en drama in.”

★★★ De theaterkrantdoor
Kester Freriks

“Bijrollen Monique Kuijpers allemaal leuk en raak”

★★★ Volkskrant

“Smakelijke komedie- Reinout Bussemaker op dreef”

★★★★ Elsevier

“Heerlijke satire – Reinout Bussemaker aandoenlijk als presentator die de grip op zijn werkelijkheid verliest – Monique Kuijpers en Michiel Nooter blinken uit.”

★★★★ Vrij Nederland

“Flitsende satire als afscheid – Bussemaker overtuigend levensecht – Michiel Nooter Ilke Paddenburg hebben de lach aan hun kont”

★★★ De Stentor

“Iedereen moet dit zien”

★★★★ AVRO’s opium radio

tekst: Jeroen van den Berg · regie: Willibrord Keesen · spel: Reinout Bussemaker, Monique Kuijpers, Michiel Nooter, Ilke Paddenburg, Dylan Devonald Smith, Xander Straat, Joeri Vos e.a.