Kayhan Kalhor, Erdal Erzincan, Rembrandt Trio

Kayhan Kalhor, Erdal Erzincan, Rembrandt Trio

Kayhan Kalhor, Erdal Erzincan, Rembrandt Trio

  • Donderdag 18 mei 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Een première tijdens MENA IS HERE. Kayhan Kalhor, de onovertroffen grootmeester van de kemenche (de Perzische knieviool), en Erdal Erzincan, de Turkse virtuoos op de bağlama (saz), spelen al vele jaren samen en staan als duo garant voor prachtige mix van Iraanse en Turkse muziek. Hun albums worden algemeen erkend als meesterwerken. Beide muzikale giganten gaan met het Rembrandt-trio een nieuw project aan, waarvan dit concert de start is.

Een wonderschone mix van klassiek, jazz en oosterse muziek

Wie het op een uniek instrumentarium spelende Rembrandt Trio volgt, weet dat hun muziek draait om het samensmelten van invloeden uit jazz, klassieke muziek en muziek uit het Midden-Oosten. In 2013 speelde het trio voor het eerst samen met Kayhan Kalhor. Er volgden ijzersterke optredens op festivals als North Sea Jazz en Crossing Border en in 2017 gaven de musici drie uitverkochte concerten (in totaal 9000 bezoekers!) in Teheran. Een jaar later was er het wonderschone en lovend ontvangen album It’s Still Autumn. In september 2021 gaf het viertal een door Dagblad van het Noorden met vier sterren gerecenseerd concert in De Oosterpoort.

Begin 2022 schoof ook Kalhors geestverwant Erdal Erzincan aan, waarmee er eigenlijk niets minder dan een superformatie ontstond. In 2023 gaat het vijftal de podia én de harten veroveren met hun unieke mix van muzikale smaken, die zowel liefhebbers van klassieke muziek, jazz en wereldmuziek zal aanspreken.

Stadsprogramma MENA IS HERE

Stadsprogramma MENA IS HERE

Van 11 tot en met 20 mei 2023 viert Groningen de rijkheid en diversiteit van kunst en cultuur uit de MENA-regio, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Met het tiendaags stadsprogramma MENA IS HERE – met theater, muziek, film, verhalen, literatuur en eten – nodigen we je uit om de schoonheid van deze kunst en cultuur te bekijken.

Bekijk hier het hele programma