Josh Gray

Josh Gray

Josh Gray

  • Dinsdag 23 januari 2024
  • SPOT/Der Aa-theater, Akerkstraat 11
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 23 januari 2024
  • SPOT/Der Aa-theater, Akerkstraat 11
  • 20:30 start of event
  • (Times are subject to change)

Josh Gray is een verhalenverteller, protestzanger en een dichter die probeert meerdere generaties te verbinden en te bereiken met zijn eigen vorm van songwriting. Zijn klankbeeld is een mix van folk, blues, country en rock die hem inspireerde om zelf muziek te gaan maken.

Het gaat ineens erg hard voor Josh Gray. Met zijn album Songs of The Highway kreeg hij in 2021 de aandacht van een kleine kring kenners op zich gevestigd, maar met de release van Walk Alone lijkt deze rebelse countryzanger in Nederland echt door te breken. Hoewel hij gevestigd is in Nashville heeft Gray weinig met de gevestigde country-orde. Dit is te merken aan zijn teksten waarin hij zich sterk afzet tegen onrecht en gevestigde vooroordelen. Wat dat betreft sluit zijn muziek beter aan bij de outlaw country, een groeiend genre in deze tijd. Met dank aan de lovende reviews over zijn net verschenen album, kreeg hij ineens de mogelijkheid een tour door Nederland te maken.

Josh Gray is geboren in San Francisco maar groeide op in Maryland. En hoewel hij al op zijn 16e zijn eerste gitaar kreeg, duurde het nog 15 jaar voordat hij zijn eerste optreden deed: “Ik was er nog niet klaar voor” luidt daarvoor zijn verklaring.

Ergens de tijd voor nemen totdat het klaar is voor de buitenwereld is voor Gray heel logisch. Mede daardoor blijven zijn doordachte teksten in je hoofd doorklinken, lang nadat het liedje is afgelopen.

Songs of The Highway werd analoog in East Nashville opgenomen en werd bij release warm ontvangen door media en een selectieve groep muziekfans, met name in Nederland. Met de release van Walk Alone in het najaar van 2023 lijkt een definitieve doorbraak bij de Americana- en Rootsliefhebbers nog maar een kwestie van tijd. Inmiddels haalde het album mooie posities in zowel de Euro-Americana Charts als de Dutch Americana & Roots Top 13.

Josh Gray zal tijdens zijn tour begeleid worden door een band met o.a. Johan Jansen op de pedal steel gitaar, Pieter Douma op de bas en Mark Eshuis op de Drums.

TakeRoot Presents

TakeRoot Presents

Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed. Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.