Joris Teepe presents: NYCTG

Joris Teepe presents: NYCTG

Rogerio Boccato (drums/percussion)

Joris Teepe presents: NYCTG

Rogerio Boccato (drums/percussion)

  • Dinsdag 30 oktober 2018
  • De Oosterpoort, Cafe / Trompsingel 27
  • 20:00: Zaal open
  • 20:30: Aanvang concert
  • (Tijden onder voorbehoud)

De serie New York Comes To Groningen – NYCTG – beleeft alweer haar 18e seizoen! Al jaren komen er in deze concertreeks topjazzmusici uit New York naar Groningen, die als (gast)docent verbonden zijn aan het Prins Claus Conservatorium. Dit jaar met een extra feestelijk tintje, want in december staat het 70e NYCTG-concert op de agenda.

Jazz in De OosterpoortDe Oosterpoort brengt al jaren jazz van topkwaliteit.

Jazz in De OosterpoortDe Oosterpoort brengt al jaren jazz van topkwaliteit.

Bekijk hier het gehele jazz-aanbod van dit seizoen.

Prins Claus Conservatorium

Het conservatorium haalt gedurende het hele schooljaar muzikanten uit New York naar Groningen om één week les te geven. Door de NYCTG-concerten kunnen lokale jazzliefhebbers meegenieten van al dat buitenlandse talent. Studenten krijgen bovendien 50% korting op vertoon van hun studentenpas.

Tijdens dit concert op 30 oktober, maak je kennis met de Braziliaanse drummer en percussionist Rogério Boccato. Hij werkte samen met grote namen als Danilo Perez, John Patitucci, Maria Schneider en Paul Bollenback. Naast zijn ruime ervaring op het podium, is Boccato ook docent aan de Manhattan School of Music en University of Hartford waar hij les geeft in Brazilian Music and Ritmica.

De line-up van muzikanten tijdens dit concert ziet er als volgt uit:

Hermine Deurloo – chromatic harmonica
Mike DelFerro – piano
Joris Teepe – bass
Rogerio Boccato – drums & percussion

Joris Teepe
Zodra hij klaar is met zijn studie, vertrekt Joris Teepe direct naar The Big Apple om zijn dromen als jazzmuzikant waar te maken. Het is 1992 als Teepe Nederland verlaat never to return again. Althans, 10 jaar later krijgt hij een actieve rol om vanuit New York de jazzafdeling van het conservatorium in Groningen te runnen. “De muziek is daarin altijd het uitgangspunt geweest. Leidinggeven vanaf het podium en niet vanachter het bureau”, aldus Joris Teepe.

Uitsluitend vrije zitplaatsen