Joost Spijkers

Joost Spijkers

SPIJKERS II

Joost Spijkers

SPIJKERS II

  • Zaterdag 1 december 2018
  • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17:00: Restaurant Tromp gaat open
  • 19:30: Zaaldeuren open
  • 20.15: Aanvang voorstelling
  • 21:45: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

In de Theaterkrant Top 10 van het seizoen

Met ‘SPIJKERS II’ zette Joost Spijkers, een van de Ashton Brothers, een tweede stap in zijn zoektocht als zanger. En hoe! Het muzikale theaterprogramma werd lovend ontvangen door publiek en pers en haalde de Theaterkrant Top 10 van beste theatervoorstellingen van afgelopen seizoen. En wel hierom: “Alle nummers van Spijkers en Wittenbols vertellen een verhaal. Nooit voorspelbaar en door Spijkers met kracht en energie, vurig en gepassioneerd gezongen. Met een prachtstem.”

Dat vraagt om meer. Om meer vriendschap, hartstocht, drank, alledaagse dwaasheid, muziek, oftewel nog meer Spijkers. Het moet eruit, vóór het te laat is.

Joost Spijkers wint Poelifinario 2018 met Spijkers II

Dit jaar is de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma, voor het eerst opgesplitst in drie categorieën. Vanochtend werden alle nominaties bekend gemaakt. De jury vond Spijkers II dermate sterk dat hij als enige genomineerde in zijn categorie naar voren werd geschoven en wint daarmee automatisch de prijs.

De jury over Spijkers II

“Deze voorstelling raakt recht in het hart. Een combinatie van de poëtische liedteksten van Peer Wittenbols, vurig temperament en fantastische muziek; een in kleinkunst-land zeldzame mengeling van jazz, balkan, chanson, pop, rock en fado. Met een minimum aan middelen is er een functioneel toneelbeeld gecreëerd, wat alle ruimte laat aan de ongrijpbare, melancholieke energie van Joost. Rauw, puur en vol passie. Prachtig gespeeld, meeslepend ‘verteld’ en mede door de geweldige muzikanten en uitstekende regie tot in de kleinste puntjes verzorgd. Kleinkunst in optima forma. Dit programma stak met kop en schouders boven de andere kleinkunstprogramma´s uit.”

“Spijkers 2 is enerverend muziektheater en bij vlagen bloedmooi. U moet het gaan beleven.”

★★★★★ Recensie Theaterkrant

“Spijkers’ geestige mimiek, zijn danstalent en zijn zangstem vol Oost-Europees temperament geven de voorstelling een unieke signatuur.”

★★★★ Recensie Volkskrant