Jonathan Jeremiah

Jonathan Jeremiah

Jonathan Jeremiah

  • Zondag 2 oktober 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De Britse folk- en soulzanger Jonathan Jeremiah komt weer naar Groningen! Zijn authentieke en tijdloze sound combineert gruizige akoestische R&B met folkachtige soulklanken. Zijn gouden strot en grote liefde voor oude soulmuziek ontwikkelden zich al vroeg: op zijn veertiende trad hij voor het eerst op. Zingen en samen zijn waren namelijk prioriteit in de familie waar hij opgroeide, wat zich terugvertaald in de sfeer van Jonathan’s muziek.

Na zijn terugkeer naar Londen investeerde Jeremiah in het zelf produceren van zijn nummers. Daarnaast nam hij Jules Buckley, de oprichter van het Heritage Orchestra, in de arm als arrangeur. Twee albums volgden: Gold Dust in 2012 en Oh Desire in 2015, die Jeremiah definitief onder de aandacht brachten van het grote publiek, in het bijzonder in Europa.. In 2018 bracht Jonathan Jeremiah zijn vierde studioalbum Good Day uit, met daarop onder meer de singles Mountain, Good Day en U-bahn (It’s Not Too Late For Us). Met dat album maakte hij begin 2019 zijn grootste tournee door Europa tot nu toe. Op het album werkte Jonathan met een 19-koppig strijk- en blazersorkest, omdat hij graag de sound van mensen heeft in plaats van computers. Want na jaren heeft hij dit geleerd : ”I can’t see a link between computers and a feeling. Computers don’t breathe, they calculate”.

The Mix – à la carte menu

The Mix – à la carte menu. Kom een heerlijk hapje eten in ons gloednieuwe restaurant The Mix in De Oosterpoort. Mix hier naar eigen smaak je wereldse gerechten in een kleurrijke omgeving. Geniet van heerlijk eten en muziek onder één dak en altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer