John Craigie

John Craigie

John Craigie

  • Zondag 9 oktober 2022
  • SPOT/Der Aa-theater, Akerkstraat 11
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Met de release van Mermaid Salt (half april) staan er acht studioalbums, twee liveplaten en twee albums met covers er op zijn cv, maar op de een of andere manier is John Craigie bij ons nooit echt doorgebroken. Natuurlijk, No Rain, No Rose trok in 2017 de nodige aandacht dankzij de samenwerking met Gregory Alan Isakov en niemand minder dan Jack Johnson nam Craigie mee op tournee, maar toch… Hoogste tijd dus voor een stevige inhaalslag, want deze Californische singer-songwriter is het TakeRoot-label meer dan waardig.

Craigie borduurt voort op de muziek van de singer-songwriters uit de jaren zestig en zeventig, denk aan J.J. Cale, John Prine, maar ook de jonge Bob Dylan, Van Morrison en Michael Franks duiken regelmatig op als referentie. Voeg daar de hangmatsound van de eerder genoemde Jack Johnson aan toe en je komt aardig in de buurt bij de zomerse, soulvolle Californische folk.

Op zondag 9 oktober komt Craigie naar het Der Aa-theater en afgaande op de tagline op zijn website – Humorous Storytelling, Serious Folk – kun je behalve fijne muziek ook nog de nodige praatjes tussendoor verwachten.

“John Craigie sleept je zo de jaren 70 in en verwarmt de ruimte met tijdloze en laidback singer-songwriter muziek vol fraaie jazzy, bluesy en soulvolle accenten.”

De Krenten uit de Pop over Asterisk The Universe (2017)

Takeroot presents

Takeroot presents

Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed. Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.