Johan Derksen

Johan Derksen

en de Pioniers van de Nederpop

Johan Derksen

en de Pioniers van de Nederpop

  • Woensdag 1 maart 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 1 maart 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Nederland kent televisiepersoonlijkheid Johan Derksen als de flamboyante voetbalanalist bij RTL. Zijn echte passie is echter muziek. Hij maakt deel uit van de generatie die in de jaren zestig opgroeide met The Beatles en The Rolling Stones. In de slipstream van deze even populaire als inspirerende bands werd Nederland overspoeld door een golf nieuwe groepen, die voor een totaal andere muziekcultuur zorgden. Voor het televisieprogramma Derksen on the Road ging hij op zoek naar de zangers, die een halve eeuw geleden de hitparades aanvoerden. Die bleken nog steeds uitstekend bij stem te zijn. Daarom gaat hij met de Haagse band The Clarks, de legendarische zangers van The Golden Earrings (Frans Krassenburg), The Shoes (Theo van Es), Johnny Kendall and the Heralds (Johnny Kendall) en The Motions (Rudy Bennett) de oude fans weer opzoeken met een theatertour. Tevens zullen er wisselend per voorstelling special guests aanwezig zijn als gitarist Erwin Java (Cuby & The Blizzards) en Kaz Lux (Brainbox). Binnenkort spelen ze bij u om de hoek alle hits van weleer in de show: Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop.

Voor en na de voorstelling wordt een expositie opgesteld door Museum RockArt. De expositie bestaat uit bijzondere affiches, gitaren, cd’s, lp’s en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden.

https://www.youtube.com/watch?v=cMC4j-VfkdU" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/cMC4j-VfkdU/maxresdefault.jpg">

Website Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop

Afgelopen seizoen gooide Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop al hoge ogen bij publiek en pers. Dagblad van het Noorden: “Het blijft een feest der herkenning.” Algemeen Dagblad: “Het zijn schitterende avonden. Sommige bezoekers hebben tranen in hun ogen. ‘Ik heb m’n hele jeugd aan me voorbij zien gaan,’ zeggen ze.” Drenthe Journaal “Nederpop-pioniers vlammen als vanouds” Apeldoorn Direct: “Als ik mijn ogen sluit, waan ik me op woodstock”

“Ze waren door het grote publiek vergeten, totdat Johan Derksen hen als De Pioniers van de Nederpop naar ’s lands theaters lokte.” en “De pioniers van de Nederpop doen het verleden herleven.”
Klik hier voor het hele artikel.

 

interview in De Telegraaf: ‘Oude mannen, jonge goden’

Tickets: via this website, our box office, local record store Plato and ticketmaster.nl