Joe Satriani

Joe Satriani

Support: Oli Brown

Joe Satriani

Support: Oli Brown

  • Donderdag 6 juni 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 6 juni 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 – 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato, Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45 p/min) en  Ticketservice website.

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Joe Satriani wordt gezien als een van dé gitaarvirtuozen van eind vorige en begin deze eeuw. Hij speelde met o.a. Mick Jagger en Deep Purple, verkocht ruim tien miljoen platen en werd maar liefst vijftien keer genomineerd voor een Grammy Award.

Geïnspireerd door helden als Jimi Hendrix pakt Satriani op zijn veertiende (op de dag dat Hendrix overleed) zijn gitaar op, om deze niet meer neer te leggen. Zijn technieken en composities zijn zeer karakteristiek en Steve Vai, Kirk Hammett (Metallica) en David Bryson (Counting Crows) behoren tot zijn ‘students’. De eerste volledige soloplaat van Joe Satriani, ‘Not of this Earth’, verscheen in 1986 en de opvolger ‘Surfing with the Alien’ wordt gezien als een van de grondleggers van de virtuoze rockmuziek.  Naast een uitstekend gitarist is Satriani dus ook nog eens een begenadigd songwriter.

Inmiddels heeft hij, naast meerdere soloplaten, zijn eigen gitaarlijn (de ‘JS’) en gaf hij wereldwijd G3-Tour concerten (waar hij samenspeelt met Steve Vai en een gastgitarist). Daarnaast richtte hij de band ‘Chickenfoot’ op, de supergroep waarin Satriani de krachten bundelt met Sammy Hagar (ex-Van Halen), Michael Anthony en Chad Smith (Red Hot Chili Peppers). In 2013 gaat Satriani weer op tour door Europa, ter gelegenheid van een nieuwe plaat die in mei 2013 moet verschijnen. Grijp dus uw kans om deze gitaarvirtuoos live aan het werk te zien in De Oosterpoort!

Support: Oli Brown

De Britse bluesgitarist en singer-songwriter Oli Brown heeft ondanks zijn nog vrij jonge leeftijd al een behoorlijke staat van dienst. Hij won de afgelopen jaren een rits aan prijzen tijdens de British Blues Awards, stond in 2010 al op Glastonbury en bracht drie studioalbums uit: Open Road (2008), Heads I Win, Tails You Lose (2010, geproduceerd door Mike Vernon) en Here I Am (2012). Brown speelt op een speciaal voor hem ontworpen Vanquish gitaar, om het specifieke geluid te kunnen creëren waar hij naar zoekt. Pretty cool.