Jesse Malin

Jesse Malin

Jesse Malin

  • Zaterdag 28 maart 2020
  • SPOT/Der Aa-theater, Akerkstraat 11
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De New Yorkse Jesse Malin keert terug naar Groningen ter gelegenheid van zijn nieuwe album Sunset Kids. Vorig jaar was hij in Groningen te zien als support bij het concert van Chuck Prophet en nu komt hij op 28 maart terug voor zijn eigen show in het Der Aa-Theater.

De uit Queens in New York City afkomstige Jesse Malin betaalde na zijn entree als jonge tiener leergeld bij Heart Attack en groeide door bij de hardcore punkrockformatie D Generation. Vanaf zijn solodebuut The Fine Art Of Self Destruction dat in nauwelijks drie dagen tijd met de hulp van Ryan Adams als zelfverklaarde producer ineen geknutseld werd, toonde Malin zijn veelzijdigheid als songwriter en uitvoerder. Zo switcht de man moeiteloos van gedreven rootsrock naar melodieuze pop.

 

TakeRoot presents

TakeRoot presents

Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed. Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.

Sunset Kids
Malin komt uit New York, maar het album Sunset Kids heeft een echte connectie met Californiƫ. Hij schreef dit album in een moeilijke periode en draagt het dan ook op aan de mensen die hij is verloren in die tijd. Het album is in samenwerking met singer-songwriter Lucinda Williams gemaakt.

Uitsluitend staanplaatsen beschikbaar