Jeroen Spitzenberger & Hanne Arendzen

Jeroen Spitzenberger & Hanne Arendzen

De liefde begraven

Jeroen Spitzenberger & Hanne Arendzen

De liefde begraven

  • Donderdag 27 februari 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:00: Stadsschouwburg gaat open
  • 20:15: Aanvang voorstelling
  • 21:45: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

Wat als je, met je ex, de hond die jullie ooit samen hadden, moet begraven? In dit tragikomische liefdesverhaal met Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen zien twee ex-geliefden elkaar noodgedwongen terug. De ontmoeting haalt de fijne herinneringen, maar ook frustraties en oningevulde verlangens weer boven. Is de liefde echt voorbij? 

 

”De liefde begraven is echt een acteursstuk. Met hun tekstbehandeling, mimiek, naturelle spel en onderlinge chemie zetten ze geloofwaardige personages neer, die het stuk prettig maken om naar te kijken”.

Trouw ★★★★

“Spitzenberger en Arendzen spelen hun rollen geloofwaardig en genuanceerd.”

Telegraaf

“Ze stuitert van energie en ideeën en plannen, herinneringen, veronderstellingen en verwijten. En hij probeert vooral zijn evenwicht te behouden, en al die verhalen van haar in zeker perspectief te plaatsen. Spitzenberger en Arendzen doen dat heel sterk.”

de Volkskrant

“Sprankelend weerzien van twee exen… Man en vrouw zijn ondertussen aan elkaar gewaagd en over de hele voorstelling gelijkwaardig.”

Theaterkrant

Verwachtingen, onbegrip, irritaties en passie

In een theaterdialoog die even confronterend als hoopgevend is, komen de twee tot nieuwe inzichten en doen ze een laatste poging om elkaar te bereiken. De liefde begraven is een soms pijnlijke dan weer hilarische theatervoorstelling over verwachtingen, onbegrip, irritaties en passie tussen exen. Zeer herkenbaar en, voor wie het wil, wellicht ook een leerschool. Het script en de regie zijn van toneel- en televisieregisseur Peter de Baan die al jarenlang het gezicht is van het tv-programma De vloer op.